• Home
  • Blogoverzicht


Overzicht van onze blogs


Wij schrijven regelmatig artikelen over actuele onderwerpen en de wereld van de zorg. Met de focus op onze regio en omkijken naar anderen. Want zorgen voor elkaar, is Zorg op z'n Sallands.

 

afbeelding

 

Coronavirus: de meestgestelde vragen

 

Heeft u een vraag over het coronavirus en uw zorgverzekering? Wij hebben de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet en beantwoord.

 

Meer over het Coronavirus en uw zorgverzekering

 

Zorgkosten aangeven bij uw belastingaangifte; wat is aftrekbaar?

 

Heeft u in 2020 zorgkosten gemaakt? Mogelijk heeft u dan recht op (gedeeltelijke) teruggave.

 

Lees meer over belastingaangifte en zorgkosten

 

Wanneer heb ik recht op zorgtoeslag? 3-stappenplan

 

Is er iets veranderd in uw persoonlijke situatie, zoals uw inkomen? Mogelijk heeft u dan recht op zorgtoeslag of ontvangt u juist te veel. Wij helpen u graag verder in 3 stappen!

 

Alles over zorgtoeslag aanvragen

 

18 jaar? Betaalde basisverzekering verplicht

 

Bijna 18? Alvast gefeliciteerd! Je mag bijna stemmen en misschien heb je al een rijbewijs. Op het gebied van je zorgverzekering veranderen er ook een aantal dingen.

 

Meer over verzekeren vanaf 18 jaar

 

Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Alle informatie per trimester

 

Lees in onze blogs wat u kunt en moet regelen per trimester. Wij vertellen u graag welke zaken vergoed worden vanuit de basisverzekering en ook waar u een aanvullende verzekering voor kunt afsluiten.

 

Lees de eerste blog

 

Cardiologe pleit voor grotere verschillen tussen mannen en vrouwen

 

Er zit te weinig verschil in de manier waarop mannen en vrouwen behandeld worden bij ziekte. Dat vindt professor dokter Angela Maas, vrouwencardiologe bij het Radboudumc.

 

Meer over hart- en vaatziekten bij vrouwen

 

Voorkom 'kantoorbillen' door te lang zitten

 

Wat extra motivatie nodig om in actie te komen? Besef dan dat veel tijd op een stoel doorbrengen niet erg goed is voor de spieren in je billen. Er bestaat zelfs een term voor een platte bips veroorzaakt door veel zitten: Kantoorbillen.

 

Lees de blog

 

Sporten tijdens uw vakantie

 

Vakantie: het moment om uit te rusten en van uw vrije tijd te genieten. Het is natuurlijk wel goed om in beweging te blijven, zodat uw basisconditie op peil blijft. Misschien wilt u zelfs wel blijven sporten. We geven u de beste tips om conditie en kracht op peil te houden tijdens de vakantie!

 

Meer over sporten en vakantie

 

Tablets tegen eenzaamheid

 

Eenzaamheid onder ouderen is helaas een groeiend probleem. Daarom ondersteunen wij graag het project van Compaan, waarbij ouderen een tablet krijgen om in contact te blijven met hun familie en vrienden.

 

Lees de hele blog