Gezond op z'n Sallands

Inspiratie & informatie over gezond leven

Natuurlijk bent u bij Salland Zorgverzekeringen verzekerd van goede zorg als u ziek bent - dat regelen we dan ook gewoon. Want bij Salland Zorgverzekeringen is zorg goed geregeld. Maar een goede gezondheid is meer dan zorg alleen. Gezondheid betekent zorgen voor jezelf. Door gezond te eten, genoeg te bewegen en af en toe lekker te ontspannen. En een gezonde samenleving? Die draait op zorg voor elkaar. Daarom investeert Salland Zorgverzekeringen tijd, geld én aandacht in veelbelovende lokale projecten, die een steentje bijdragen aan de gezondheid van ons allemaal. Of het nou gaat om meer tijd bij de huisarts, het tegengaan van overgewicht bij jeugdigen of het bieden van houvast aan kwetsbare buurtbewoners, Salland is betrokken.

Bij Salland Zorgverzekeringen schrijven we interessante, informatieve en inspirerende artikelen over gezondheid in het algemeen, en onze betrokkenheid in het bijzonder. U vindt ze hieronder:

Ex-GAE-speler praat over mentale gezondheid

Beeld Randy Wolters op de bank

Kijk onze videopodcast en leer ex-GAE-speler Randy Wolters van een heel andere kant kennen. Speciaal voor de Week van de Mentale Gezondheid.

Patiënten tevreden over online therapie

De stap naar een therapeut kan lastig zijn door lange wachtlijsten. Een online therapeut is vaak sneller beschikbaar en de therapie werkt net zo goed.

Zorgkosten 2023 als aftrekpost, iets voor u?

Zorgkosten kun je aftrekken van de belasting

Heeft u hoge zorgkosten gemaakt vanwege een ziekte of beperking? Dan kan het slim zijn aangifte inkomstenbelasting te doen. 

Wintersportplannen? Ga goed voorbereid op pad

Of je nu gaat snowboarden, skiën of langlaufen, met de winterse tips van Salland Zorgverzekeringen ga je met een gerust hart de bergen in.

De nachtelijke zorg van Stichting Thuis Sterven

De medewerkers van Stichting Thuis Sterven

Thuis sterven is een veel gehoorde een wens in de laatste levensfase. De vrijwilligers van Stichting Thuis Sterven (STS) helpen hierbij.

Zorgkosten van kind boven de 12 jaar inzien

tiener 12 jaar met basketbal

Zorgkosten zijn een privézaak. Zo staat het in de wet. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 12 jaar. Wij vertellen u graag meer.


Neemt u uw medicijnen juist in?

pillendoosje met gekleurde pilletjes

Miljoenen mensen nemen elke dag hun medicatie verkeerd in. In dit artikel leest u hoe dat zit. En hoe u zorgt dat u uw medicatie verantwoord inneemt.

Heeft u onze Salland Zorgkrant al gelezen?

Een zorgverzekering kiezen wordt stukken makkelijker met onze Zorgkrant boordevol informatie over onze verzekeringen, onze zorgaanbieders en de regio Salland.

Salland en Go Ahead Eagles partners in care

Een winnende combi: Salland en GAE

Samen zullen we kijken naar mogelijkheden om met nieuwe sociaal-maatschappelijke projecten in de regio Salland aan de slag te gaan. 

Waarom ontspannen zo belangrijk is

Ontspannen. Het klinkt zo mooi, maar in de drukte van alledag schiet het er vaak bij in. Zonde, want regelmatig ontspannen heeft een hele waslijst aan gezonde effecten.

In 2.300 stappen naar een gezonder hart

Gezond bewegen begint al bij 2.300 stappen, zo blijkt uit een groot onderzoek. Salland vertelt u meer.

Vraag zorgtoeslag aan in 3 stappen

Verandert er iets in uw persoonlijke situatie, zoals uw inkomen? Mogelijk heeft u dan recht op zorgtoeslag of ontvangt u juist te veel. Wij helpen u graag verder.

Middagslaapjes voor een jonger brein

Schuldig voelen hoeft niet meer: dutten mag! Uw brein vaart er wel bij, zo blijkt uit recent onderzoek.

Alles over zonnebrandcrème

De zon laat zich weer van zijn van beste kant laat zien! Maar voor je huid is het oppassen geblazen. Daarom is het heel belangrijk om jezelf – en je naasten – goed in te smeren met zonnebrandcrème. 

Prehabilitatie: fit uw operatie tegemoet

Hoe fitter verzekerden voor een operatie zijn, hoe korter ze in het ziekenhuis liggen en hoe sneller ze herstellen. Salland Zorgverzekeraar sloeg daarom de handen ineen met Deventer Ziekenhuis. 

Mindful wandelen

Je dagelijkse wandeling is op zichzelf al goed voor je gewrichten, je gewicht en je kans op hart- en vaatziekten. Maar breid je ‘m uit met een mindfulness-oefening of twee, dan sla je flink wat vliegen in een klap. 

Beweegmakelaar: al bewegend gezonder

Beweegmakelaar Meriel Hendriks bij het buitenbad Borgelerbad Deventer

Beweegmakelaar Meriel Hendriks helpt inwoners van Deventer bij het vinden van passende sportactiviteiten, zodat bewegen weer plezierig wordt. In dit interview met Salland Zorgverzekeringen vertelt Meriel hoe dat gaat.

Stretchen moet, want stretchen doet goed

Vrouw stretching hardlopen

Heb jij de neiging het stretchen voor een sporttraining af te raffelen of zelfs helemaal over de slaan? Niet doen, zeggen de kenners. Salland legt uit waarom.

Slaapproblemen? Deze 7 tips helpen

Of je nu moeilijk indommelt, ’s nachts enkele uren wakker ligt of juist veel te vroeg ontwaakt, slaapproblemen kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Met 7 simpele, slimme tips en tricks helpen we je om slapeloze nachten te voorkomen.

Zorgkosten aftrekken van de belasting

Wist u dat u zorgkosten over 2022 die niet (volledig) werden vergoed, mogelijk kunt aftrekken van uw aangifte inkomstenbelasting?  Salland legt uit, hoe dat in zijn werk gaat.

Acht glazen water per dag, moet dat echt?

Water drinken is goed voor je gezondheid. Liefst 8 glazen per dag, zo gaat het verhaal. Maar die 2 liter H2O zijn soms best lastig naar binnen te werken. Wij zochten voor je uit of het ook ietsje minder mag.

Maaltijd overslaan? Niet doen

Appel met meetlint afvallen


Sla jij bij het afvallen hele maaltijden over om calorieën te besparen? Hier lees je waarom je dat beter niet kunt doen.

Bianca is ZorgGids bij Salland

Bianca zorggids Salland in gesprek

Bianca Beije is ZorgGids bij Salland. Ze helpt mensen de weg te vinden in het zorglandschap. Ze helpt ook bij wachtlijstbemiddeling.

Zo begin je met yoga         

 

Geen typisch yogamens maar tóch nieuwsgierig? Yoga is voor iedereen! We zetten de fabels en feiten voor je op een rij en helpen je op weg.

Vijf voedingstips voor een hardloopwedstrijd

Emma rent door Sallands landschap

 

Zorg dat je voeding je helpt, niet hindert, wanneer je een hardloopwedstrijd rent. Salland geeft je de 5 beste eettips.

Vijf tips om gezond te eten tijdens kerst


Wie heeft er geen moeite om het een beetje gezond te houden in de decembermaand? Met deze tips van Salland kun je volop genieten zonder dat je gewicht en gezondheid direct de dupe worden.

18 jaar? Betaalde basisverzekering verplicht

Bijna 18? Alvast gefeliciteerd! Je mag bijna stemmen en misschien heb je al een rijbewijs. Op het gebied van je zorgverzekering veranderen er ook een aantal dingen.

Zwangerschap en geboorte

Lees in onze blogs wat u kunt en moet regelen per trimester. Wij vertellen u graag welke zaken vergoed worden vanuit de basisverzekering en ook waar u een aanvullende verzekering voor kunt afsluiten.

Cardiologe pleit voor grotere verschillen tussen mannen en vrouwen

Er zit te weinig verschil in de manier waarop mannen en vrouwen behandeld worden bij ziekte. Dat vindt professor dokter Angela Maas, vrouwencardiologe bij het Radboudumc.

Tablets tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is helaas een groeiend probleem. Daarom ondersteunen wij graag het project van Compaan, waarbij ouderen een tablet krijgen om in contact te blijven met hun familie en vrienden.