Zorgverzekering afsluiten

Wanneer kunt u een zorgverzekering afsluiten?
Een zorgverzekering afsluiten is verplicht voor bijna iedereen die in Nederland woont of werkt. U sluit een zorgverzekering af voor een kalenderjaar (van 1 januari tot en met 31 december). In een aantal situaties kunt u ook tijdens het jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten. In november ontvangt u automatisch uw nieuwe zorgpolis wanneer u al een zorgverzekering van Salland heeft. U hoeft dan niets te doen.

Tijdens het jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten

In bepaalde situaties kunt u ook tijdens het jaar een zorgverzekering afsluiten:

  • Binnen één maand na uw 18e verjaardag kunt u zelf een zorgverzekering afsluiten. U kunt ook meeverzekerd blijven op de zorgpolis van uw ouders of verzorgers. Voor uw 18e verjaardag ontvangt u hierover een brief van uw zorgverzeraar.
  • U bent nieuw in Nederland en u bent verzekeringsplichtig. U moet binnen vier maanden een zorgverzekering afsluiten.

Als een van deze situaties voor u van toepassing is, dan kunt u hieronder uw premie berekenen en online uw zorgverzekering afsluiten.


Bereken uw premie

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over een zorgverzekering afsluiten kunt u contact opnemen met onze Klantenservice via (0570) 68 74 84. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Of stuur ons een bericht via het online contactformulier.