Zorgverzekering afsluiten


Een zorgverzekering afsluiten is verplicht voor bijna iedereen die in Nederland woont of werkt. U sluit een zorgverzekering af voor een kalenderjaar (van 1 januari tot en met 31 december). In een aantal situaties kunt u ook tijdens het jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten. In november ontvangt u automatisch uw nieuwe zorgpolis wanneer u al een zorgverzekering van Salland heeft. U hoeft dan niets te doen.

Tijdens het jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten


In bepaalde situaties kunt u ook tijdens het jaar een zorgverzekering afsluiten:

  • Binnen één maand na uw 18e verjaardag kunt u zelf een zorgverzekering afsluiten. U kunt ook meeverzekerd blijven op de zorgpolis van uw ouders of verzorgers. Voor uw 18e verjaardag ontvangt u hierover een brief van uw zorgverzeraar.
  • U bent nieuw in Nederland en u bent verzekeringsplichtig. U moet binnen vier maanden een zorgverzekering afsluiten.

Als een van deze situaties voor u van toepassing is, dan kunt u hieronder uw premie berekenen en online uw zorgverzekering afsluiten.


Bereken uw premie

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over een zorgverzekering afsluiten kunt u contact opnemen met onze Klantenservice via (0570) 68 74 84. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur. Of stuur ons een bericht via het online contactformulier.