Zwangerschap en geboorte


Tijdens een zwangerschap moet er veel geregeld worden. Bijvoorbeeld het uitzoeken van een verloskundige en aanvragen van kraamzorg en een kraampakket. Wij zetten alles voor u op een rijtje.

 

 

afbeelding

Direct zelf regelen

 

Verloskundige kiezen

 

Vanuit de basisverzekering kunt u een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van verloskundige zorg krijgen. In onze zorgzoeker vindt u de zorgverleners waarmee wij een contract hebben.

 

VERLOSKUNDIGE ZOEKEN

 

Verzekering checken

 

Voor kraamzorg betaalt u een wettelijke eigen bijdrage. Heeft u de Plus of Top als aanvullende verzekering? Dan krijgt u 60% hiervan vergoed. In Mijn Salland vindt u uw huidige polis.

 

AANVULLEND VERZEKEREN

 

Kraamzorg aanvragen

 

Meld u vóór de 20e week van de zwangerschap bij ons aan voor kraamzorg. Heeft u de Plus of Top als aanvullende verzekering? Dan kunt u ook direct een gratis kraampakket aanvragen.

 

KRAAMZORG AANVRAGEN

Wat krijg ik geheel of gedeeltelijk vergoed?

Let op: Wilt u een verzekering bij ons afsluiten? Houd er dan rekening mee dat de verzekering niet op elk moment in het jaar in kan gaan. Uw oude verzekering opzeggen kan tot uiterlijk 31 december van het lopende jaar. U kunt tot uiterlijk 31 januari van het nieuwe jaar een nieuwe basisverzekering aanvragen. Wilt u ook een aanvullende verzekering, sluit die dan tegelijk met de basisverzekering af. Uw nieuwe verzekering geldt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari.

Basisverzekering Start Extra Plus Top
Verloskundige zorg        
Eigen bijdrage bevallen in ziekenhuis of geboortecentrum zonder medische indicatie      
Kraamzorg        
Eigen bijdrage kraamzorg      
Kraampakket      
NIPT (alleen bij medische indicatie)        
Combinatietest (alleen bij medische indicatie)        
Laboratoriumonderzoek (alleen bij medische indicatie)        
Zwangerschapscursus      
TENS-apparaat (pijnbestrijding)        
Begeleiding zwangerschaps- en bevallingscoach      
Begeleiding borstvoeding      
Kolfapparaat        

 

 

afbeelding

Wat moet ik wanneer regelen en weten tijdens mijn zwangerschap?

Trimester 1:
De start van uw zwangerschap

 

Lees in onze blog wat u direct al kunt regelen in de eerste 3 maanden. Wij vertellen u graag welke zaken vergoed worden vanuit de basisverzekering en ook waar u een aanvullende verzekering voor kunt afsluiten.

 

Lees de blog 'Zwangerschap en geboorte'

 

Trimester 2:
Energie voor tien en orde op zaken stellen

 

Tijdens dit trimester krijgt u een 20-weken echo, volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Benieuwd of dit ook geldt voor bijvoorbeeld fysiotherapie en een zwangerschapscursus? Lees dan onze tweede blog.

 

Lees de blog 'Energie voor tien en orde op zaken stellen'

 

Trimester 3:
Klaar voor de bevalling en kraamtijd

 

In de laatste maanden voor uw bevalling en in de kraamtijd zijn er nog veel vragen om over na te denken. Wilt u bijvoorbeeld pijnbestrijding tijdens uw bevalling? En wilt u borstvoeding gaan geven?

 

Lees de blog 'Klaar voor de bevalling en kraamtijd'

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen over zorg rondom de zwangerschap en geboorte? Neem dan contact op met (079) 34 30 450. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.