Betalen

Voor een zorgverzekering betaalt u premie en soms eigen risico en eigen bijdrage. Bij Salland kunt u op diverse manieren betalen.
Vrouw doet wat administratie op de bank
Vrouw doet wat administratie op de bank
Voor een zorgverzekering betaalt u premie en soms eigen risico en eigen bijdrage. Bij Salland kunt u op diverse manieren betalen.

Uw premie zorgverzekeringen betalen

Op de eerste van de maand betaalt u de premie voor de volgende maand. U kunt onze facturen betalen via:

  • automatische incasso
  • internetbankieren (o.v.v. betalingskenmerk)
  • overschrijfformulier van uw bank (o.v.v. betalingskenmerk)


Vermeld het betalingskenmerk

Betaalt u een factuur handmatig? Vermeld dan altijd het betalingskenmerk (zie factuur).Onze betalingsgegevens:

IBAN NL78 INGB 0672 5450 12
Op naam van Salland Zorgverzekeringen

Voor betalingen vanaf een buitenlandse IBAN gebruikt u ook bovengenoemd IBAN, aangevuld met BIC-code: INGBNL2A.

Betalen eigen risico en eigen bijdrage

Wij verrekenen automatisch het eventuele eigen risico en de wettelijke eigen bijdrage wanneer u bij ons zorgkosten declareert. Stuurt uw zorgverlener de factuur rechtstreeks naar ons? Wij bekijken dan elke week of het eigen risico of de eigen bijdrage van toepassing is. Zo ja, dan ontvangt u van ons een brief met het overzicht van de zorgkosten. De hoofdverzekerde ontvangt vervolgens een factuur voor de zorgkosten van alle medeverzekerden bij elkaar opgeteld.

Betalen in termijnen

Heeft u (tijdelijk) moeite met het betalen van uw premie, eigen risico of eigen bijdrage? Vraag dan een betalingsregeling bij ons aan via Mijn Salland. U betaalt het bedrag dan in termijnen via automatische incasso. Is dit nog niet uw huidige betaalwijze? Stel dit dan in via Mijn Salland, onder Mijn Gegevens. Let op: alle betalingen zullen hierna via automatische incasso verlopen. Lees ook de overige voorwaarden die gelden voor een betalingsregeling. Om een betalingsregeling aan te vragen klikt u in Mijn Salland op Facturen > Betalingsregelingen inzien.

Hulp bij schulden

Er zijn nog meer instanties waar u terecht kunt als u moeite heeft met het betalen van rekeningen. Zij zijn er om u te helpen.


Gespreid betalen eigen risico

U kunt er bij ons voor kiezen om het wettelijk verplicht eigen risico vooraf te betalen in 10 termijnen. U betaalt 10 maanden lang een vast bedrag van €38,50 aan wettelijk verplicht eigen risico.

Aanmelden voor deze regeling kan tot 1 februari 2024 in Mijn Salland onder Zorgkosten - Eigen risico. 

Afmelden gespreid betalen eigen risico

Betaalt u het eigen risico vooraf gespreid? Dan verlengen wij dit elk jaar automatisch. U kunt de regeling stopzetten in Mijn Salland.

Veelgestelde vragen over betalen