Het relatienummer: wat is het en waar kunt u het vinden?

Elke verzekerde bij ons heeft een uniek relatienummer. Dit nummer gebruiken wij als u met ons communiceert, zodat we uw informatie er sneller bij kunnen zoeken en u dus beter kunnen helpen.
Vrouw eet een appel
Vrouw eet een appel
Elke verzekerde bij ons heeft een uniek relatienummer. Dit nummer gebruiken wij als u met ons communiceert, zodat we uw informatie er sneller bij kunnen zoeken en u dus beter kunnen helpen.

Verschil polisnummer en relatienummer

Iedereen die op 1 polis staat heeft hetzelfde polisnummer. Bent u bijvoorbeeld de hoofdverzekerde en heeft u een partner en/of kind(eren) bij u op de polis staan, dan heeft u allemaal hetzelfde polisnummer.

Uw relatienummer is uniek; elke verzekerde heeft een eigen nummer. Ook als u met zijn allen op 1 polis staat. Door naar uw relatienummer te vragen in plaats van het polisnummer, kunnen we uw specifieke informatie opzoeken in onze systemen. Daardoor kunnen we u beter helpen als u vragen heeft.

Uw relatienummer staat in Mijn Salland

U kunt uw relatienummer op 2 manieren bekijken:

Op uw polisblad in Mijn Salland

Op uw digitale EHIC

Als u inlogt in Mijn Salland, kunt u een polisblad downloaden. Hier staat het relatienummer van elke verzekerde. U kunt dit alleen doen als u de hoofdverzekerde bent op de polis. In Mijn Salland staat uw digitale EHIC. De laatste 10 cijfers van het kaartnummer zijn hetzelfde als uw relatienummer. U kunt de EHIC bekijken als hoofdverzekerde en als medeverzekerde.

Als u niet steeds wilt inloggen in Mijn Salland als u het relatienummer nodig heeft, kan het handig zijn om het nummer ergens op te slaan waar u het gemakkelijk kunt vinden.

Informatie digitaal ontvangen

Wist u al dat u ervoor kunt kiezen om informatie over uw zorgverzekering digitaal te ontvangen? Wij kunnen u een e-mail sturen als er een bericht in Mijn Salland staat of als u een nieuwe polis krijgt. Ook facturen en overzichten van het eigen risico en de eigen bijdrage komen in Mijn Salland te staan. Hier kunnen we u een notificatie van sturen. U kunt in Mijn Salland aangeven dat wij digitaal met u mogen communiceren.