Aanvullende zorgverzekering vanaf €5,85

Voor zorg die buiten het basispakket valt.
Premie berekenen
Medicijnen
Medicijnen
Voor zorg die buiten het basispakket valt.
Premie berekenen

Aanvullend verzekeren?

Stel zelf uw pakket samen
Aanvullende verzekering
Aanvullende verzekering
Voor extra vergoedingen naast uw basisverzekering heeft u keuze uit 4 aanvullende verzekeringen. Kies de verzekering die het beste bij uw situatie past.
Aanvullende verzekeringen:
Tandartsverzekering
Tandartsverzekering
Alleen tot 18 jaar wordt tandartszorg vergoed vanuit de basisverzekering.  Veel verzekerden kiezen daarom naast een aanvullende verzekering ook een tandartsverzekering uit.
Tandartsverzekeringen:
Gratis tot 18 jaar
verzekering kinderen
Verzekering kinderen

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd volgens de meest uitgebreide aanvullende en tandartsverzekering van de ouders. Als u bijvoorbeeld een aanvullende verzekering Top heeft, en uw partner de TandTop, dan heeft uw kind recht op de vergoedingen van beide Top pakketten.

Aanvullend verzekerd: al vanaf €5,85
Icoon vinkje

Kinderen gratis meeverzekerd

Icoon vinkje

Kinderen krijgen automatisch hoogste pakket van 1 van de ouders

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over aanvullende verzekeringen.

Is een aanvullende zorgverzekering afsluiten zinvol?

Dat is afhankelijk van uw wensen en behoeften. De basisverzekering vergoedt niet alle zorg die u wellicht nodig heeft. Een aanvullende verzekering kan daarom extra zekerheid bieden, vooral als kosten flink kunnen oplopen. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de tandarts, fysiotherapie, acupunctuur of uw bril. Onze productvergelijker geeft een beknopt overzicht van de vergoedingen per pakket en helpt u een weloverwogen keuze te maken.

Is een aanvullende verzekering verplicht?

Nee. Het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht.

Uit welke aanvullende verzekeringen kan ik kiezen?

Wij bieden vier aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen:

 • Start
 • Extra
 • Plus
 • Top
 • TandExtra
 • TandPlus
 • TandTop

U kunt zelf kiezen welke aanvullingen het beste bij u passen. Alleen een losse tandartsverzekering afsluiten, alleen een losse aanvullende verzekering afsluiten of een combinatie van een tandartsverzekering en aanvullende verzekering is mogelijk. Wel heeft u een Salland basisverzekering nodig.

Kan ik korting krijgen op mijn aanvullende verzekering?

Ja, het is mogelijk om bij Salland te kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Dit kan alleen als we met uw werkgever, sportvereniging of ledenorganisatie hierover afspraken hebben gemaakt. Het voordeel van het afsluiten van een collectieve verzekering is, dat u een leuke korting op de premie van uw aanvullende zorgverzekering krijgt.

Kan ik een aanvullende verzekering apart afsluiten?

Heeft u bij een andere zorgverzekeraar een basisverzekering afgesloten en wilt u bij Salland een aanvulling afsluiten? Dat is helaas niet mogelijk. U kunt alleen gebruik maken van onze aanvullende zorgverzekeringen als u al een Salland basisverzekering heeft afgesloten.

Hoe kan ik mijn aanvullende zorgverzekering wijzigen?

Het doorgeven van een wijziging van een aanvullende zorgverzekering kan op ieder moment. De wijziging zal echter ingaan per 1 januari van het volgende jaar. U kunt een wijziging zelf doorvoeren via Mijn Salland. Een wijziging doorgeven via het contactformulier of schriftelijk is ook mogelijk.

Kan ik een aanvulling afsluiten na 1 januari?

Ja, dat kan. Wel dient u uw oude verzekering voor 31 december op te zeggen. U heeft dan tot 1 februari de gelegenheid om bij ons een nieuwe zorgverzekering en aanvullende verzekering af te sluiten. Deze zal met terugwerkende kracht - per 1 januari - ingaan.

Tussentijds een aanvullende zorgverzekering afsluiten is alleen mogelijk in bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld:

 • U bent nieuw in Nederland en heeft een zorgverzekering nodig.
 • U bent 18 jaar geworden en wilt een eigen zorgverzekering met aanvulling afsluiten.
 • U gaat scheiden, u bent mede verzekerde en heeft een eigen zorgverzekering nodig.
 • Uw huidige zorgverzekeraar heeft de polisvoorwaarden aangepast in uw nadeel.
 • U bent van baan verandert en wenst over te stappen van uw huidige collectieve zorgverzekering naar de collectieve zorgverzekering van Salland omdat uw nieuwe werkgever afspraken heeft gemaakt met ons.