Uw gegevens éxtra goed beveiligd in Mijn Salland

In Mijn Salland staan gevoelige gegevens, zoals declaraties van uw medische behandelingen maar ook uw persoonsgegevens. Omdat wij de bescherming van uw gegevens belangrijk vinden hebben we gekozen voor een extra beveiliging bij het inloggen: een sms-controle. Inloggen met een gebruikersnaam, wachtwoord én een sms-code ter controle is nog veiliger dan inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord.

Wat betekent dit voor u?

Vanaf 1 april 2015 hebt u naast uw DigiD-inloggegevens ook altijd een sms-code nodig als u inlogt op Mijn Salland. U gebruikt deze code op ieder apparaat waarop u inlogt (pc, tablet, mobiele telefoon).

Wat moet u doen om in te kunnen loggen?

Is uw mobiele nummer al bekend bij Digid? Dan hoeft u niets te doen.

 

Is uw mobiele nummer nog niet bekend bij DigiD? U vraagt dan de sms-controle aan in Mijn DigiD. Kies bij de inloggegevens voor 'Extra sms-controle aanvragen'.

 

extra sms-controle aanvragen

 

  • Ga naar de website van DigiD en log in op Mijn DigiD.

  • Kies 'extra sms-controle aanvragen' en vul uw mobiele nummer in.

  • U ontvangt een sms ter controle en per post een brief met een activeringscode.

  • Activeer de sms-functie door de stappen in de brief te volgen.

  • Log in bij DigiD en vul de sms-code in. U bent ingelogd!

Tip! Informeer uw gezinsleden

Ook zij moeten de sms-controle aanvragen om straks zelf in te kunnen loggen.

Geen mobiel?

Wij adviseren u om één mobiel nummer aan één DigiD-account te koppelen voor de sms-controle. As u zelf geen mobiele telefoon hebt, kunt u de sms-controle aanvragen met het mobiele nummer van een ander gezinslid. U ontvangt dan de sms op dat nummer.

Veel gestelde vragen

In Mijn Salland staan privacygevoelige gegevens, zoals declaraties van uw medische behandelingen. Als u inlogt met een sms-code, weten wij zeker dat u degene bent die de gegevens mag inzien en dat niemand misbruik maakt van uw gegevens. Vraag daarom snel een DigiD-account aan met sms-controle via de website van DigiD. Hierboven leest u welke stappen u moet volgen om de sms- controle te activeren.

Nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevuld, ontvangt u op uw mobiele telefoon een code per sms. Deze code ontvangt u meestal al binnen enkele seconden. Vervolgens vult u deze code in op het DigiD-scherm, dit werkt simpel en bovendien erg snel. De sms-functie kunt u gelijktijdig met uw DigiD aanvragen of later via de website van DigiD. Hierboven leest u welke stappen u moet volgen om de sms-controle te activeren.

Logt u vanaf 1 april in zonder dat uw mobiele nummer bij DigiD bekend is, dan krijgt u een mededeling op uw scherm dat u uw mobiele nummer via de website van DigiD moet doorgeven. U kunt dan nog 14 dagen inloggen zonder sms-code.

Per apparaat waarop u inlogt (pc, tablet, mobiel) moet u elke keer bij inloggen met DigiD een sms-code invoeren.

Voor de controle met sms heeft u een mobiel telefoonnummer nodig. Hebt u geen mobiele telefoon, kijk dan of u de telefoon van een gezins- of familielid kunt gebruiken. Het is helaas niet mogelijk zonder de sms-controle in te loggen.

Nee, er zijn voor u geen kosten verbonden aan het inloggen via Digid + sms.

DigiD gebruikt uw mobiele nummer alleen voor zaken waar de extra sms-controle verplicht is. Kijk voor vragen over DigiD op de website van DigiD bij vraag-en-antwoord.