De ZorgGids; Eén persoon die u wegwijs maakt in het woud van regels

Wie is de ZorgGids?

Eén persoon die u wegwijs maakt in ons ingewikkelde zorgstelselsel
 

1 persoon die u wegwijs maakt in het woud van regels; de ZorgGids van Salland

De zorg kan soms ingewikkeld zijn. Soms kunt u door de hoeveelheid aan informatie niet meer bepalen wat in uw situatie van toepassing is. Daarom hebben we bij Salland de ZorgGids; één persoon die u wegwijs maakt in het woud van regels, instanties en loketten die met zorg en welzijn te maken hebben.

 

In veel gevallen heeft u te maken met verschillende instanties, omdat u misschien meerdere soorten hulp nodig heeft. Dit zijn bijvoorbeeld de gemeente, een welzijnsorganisatie of de huisarts.

De ZorgGids zorgt ervoor dat u snel de zorg en ondersteuning vindt die u zoekt, verwijst naar de juiste instanties en geeft u informatie over voorzieningen. De ZorgGids heeft een uitgebreid netwerk van contacten (in de regio Salland) die u snel verder kunnen helpen, zodat u niet meer zelf hoeft te zoeken.

Hoe werkt het?

De ZorgGids is bereikbaar via het telefoonnummer van ZorgAdvies op (0570) 68 74 70 of via het formulier onderaan deze pagina. Als zij uw vraag heeft ontvangen, neemt zij binnen twee werkdagen contact met u op. Dit kan zijn om meer informatie te vragen of om uw vraag te beantwoorden.

 

De ZorgGids helpt met het vinden van het juiste loket en de juiste zorgaanbieder. Hierbij richt zij zich niet alleen op het gebied van zorg, maar ook zeker op dat van welzijn. Bijvoorbeeld als u thuis komt uit het ziekenhuis en wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken bij het boodschappen doen en eten koken.

De ZorgGids legt dan voor u de verbinding met de vrijwilligerscentrale. De ZorgGids weet niet alleen welke organisaties in de regio actief zijn, ze weet ook wie daar werkt. Zo probeert ze de juiste match te maken.


Welke vragen kan ik stellen?

U kunt met veel vragen terecht bij de ZorgGids. Hieronder geven we een aantal voorbeelden.


“Mijn moeder gaat naar het verpleeghuis. Wat moet zij regelen?”


“Ik ben net ontslagen uit het ziekenhuis en heb tijdelijk hulp nodig. Wie kan me helpen?”


“Ik moet kiezen tussen het betalen van het eigen risico of de boodschappen. Wat nu?”


“Ik krijg hulp voor mijn man, maar nu is ook mijn kind langdurig ziek. Ik raak het overzicht kwijt. Wat kan ik doen?”


“Ik ga met mijn gezin in de regio Salland wonen, maar ik kan geen huisarts vinden. Waar moet ik zijn?”


Weet u niet zeker of uw vraag onder de expertise van de ZorgGids valt? Neemt u dan gerust contact op met de medewerkers van onze klantenservice. Als zij uw vraag niet zelf kunnen beantwoorden, dan wordt deze alsnog doorgestuurd naar de ZorgGids.

Uw vraag aan de ZorgGids:

De ZorgGids van Salland

Een ziekenhuisopname kan ingewikkeld zijn. Met hulp van onze ZorgGids regelt u alle zorg rondom uw opname eenvoudig zelf.

 

Bekijk meer filmpjes van de ZorgGids