Wie is de ZorgGids?

Eén persoon die u wegwijs maakt in het woud van regels

1 persoon die u wegwijs maakt in het woud van regels; de ZorgGids van SallandDe zorg kan soms ingewikkeld zijn. Soms kunt u door de hoeveelheid aan informatie niet meer bepalen wat in uw situatie van toepassing is. Daarom introduceren we de ZorgGids; één persoon die u wegwijs maakt in het woud van regels, instanties en loketten die met zorg en welzijn te maken hebben.

 

In veel gevallen heeft u te maken met verschillende instanties, omdat u misschien meerdere soorten hulp nodig heeft. Dit zijn bijvoorbeeld de gemeente, een welzijnsorganisatie of de huisarts.

De ZorgGids zorgt ervoor dat u snel de zorg en ondersteuning vindt die u zoekt, maakt verbindingen, verwijst naar de juiste instanties en geeft u informatie over voorzieningen. De ZorgGids heeft een uitgebreid netwerk van contacten (in de regio Salland) die u snel verder kunnen helpen, zodat u niet meer zelf hoeft te zoeken.
 

 

Hoe werkt het?

De ZorgGids is bereikbaar via het telefoonnummer van ZorgAdvies of via het formulier onderaan deze pagina. Als zij uw vraag heeft ontvangen, neemt zij binnen twee werkdagen contact met u op. Dit kan zijn om meer informatie te vragen of om uw vraag te beantwoorden.

 

De ZorgGids helpt met het vinden van het juiste loket en de juiste zorgaanbieder. Hierbij richt zij zich niet alleen op het gebied van zorg, maar ook zeker op dat van welzijn. Bijvoorbeeld als u thuis komt uit het ziekenhuis en wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken bij het boodschappen doen en eten koken.

De ZorgGids legt dan voor u de verbinding met de vrijwilligerscentrale. De ZorgGids weet niet alleen welke organisaties in de regio actief zijn, ze weet ook wie daar werkt. Zo probeert ze de juiste match te maken.
 

 

 

Welke vragen kan ik stellen?

U kunt met een verscheidenheid aan vragen terecht bij de ZorgGids. Bijvoorbeeld over fysiotherapie behandelingen bij een bepaalde aandoening of over mantelzorgondersteuning bij dementie. Maar ook met vragen over zelfstandig wonen helpt de ZorgGids u graag. Hieronder geven we nog een aantal concrete voorbeelden.

 

  • "Ik ben net ontslagen uit het ziekenhuis en ik krijg thuiszorg voor hulp bij het douchen en aankleden. Helaas kan ik nog niet zelf koken en het huishouden lukt ook niet. Wie kan me helpen?"
  • "Mijn moeder gaat naar het verpleeghuis. Wat moet zij regelen?"
  • "Ik zoek een verpleeghuis in de buurt waar ik kan revalideren. Moet ik hiervoor apart betalen?"

Weet u niet zeker of uw vraag onder de expertise van de ZorgGids valt? Neemt u dan gerust contact op met de medewerkers van onze klantenservice. Als zij uw vraag niet zelf kunnen beantwoorden, dan wordt deze alsnog doorgestuurd naar de ZorgGids.

Uw vraag aan de ZorgGids: