Uw gegevens éxtra goed beveiligd in Mijn Salland

In Mijn Salland staan gevoelige gegevens, zoals declaraties van uw medische behandelingen, maar ook uw persoonsgegevens.
Vrouw eet een appel
Vrouw eet een appel
In Mijn Salland staan gevoelige gegevens, zoals declaraties van uw medische behandelingen, maar ook uw persoonsgegevens.

Omdat wij de bescherming van uw gegevens belangrijk vinden hebben we gekozen voor een extra beveiliging bij het inloggen: een sms-controle. Inloggen met een gebruikersnaam, wachtwoord én een sms-code ter controle is nog veiliger dan inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord.

Wat betekent dit voor u?

Vanaf nu heeft u naast uw DigiD-inloggegevens ook altijd een sms-code nodig als u inlogt op Mijn Salland. U gebruikt deze code op ieder apparaat waarop u inlogt (computer, tablet, mobiele telefoon).

Wat moet u doen om in te kunnen loggen?

Is uw telefoonnummer (vast of mobiel)al bekend bij DigiD? Activeer dan de extra controle via sms. Dit doet u door in te loggen bij DigiD en de onderstaande procedure te doorlopen.

U vraagt de sms-controle aan in Mijn DigiD. Kies bij de inloggegevens voor 'Extra sms-controle aanvragen'.

Stappenplan inloggen DigiD

  • Ga naar de website van DigiD en log in op Mijn DigiD.
  • Kies 'extra sms-controle aanvragen' en vul uw mobiele of vaste telefoonnummer in.
  • U ontvangt een sms ter controle en per post een brief met een activeringscode.
  • Activeer de sms-functie door de stappen in de brief te volgen.

Log in bij DigiD en vul de sms-code in. U bent ingelogd!

Tip! Informeer uw gezinsleden

Ook zij moeten de sms-controle aanvragen om straks zelf in te kunnen loggen.

Geen mobiel?

Wij adviseren u om per DigiD-account één mobiel nummer te koppelen voor de sms-controle. Als u zelf geen mobiele telefoon heeft, kunt u gesproken sms-controle aanvragen via uw vaste of mobiele nummer. U ontvangt dan de gesproken sms op dat nummer.

Veelgestelde vragen

Waarom DigiD met sms controle?
In Mijn Salland staan privacygevoelige gegevens, zoals declaraties van uw medische behandelingen. Als u inlogt met een sms-code, weten wij zeker dat u degene bent die de gegevens mag inzien en dat niemand misbruik maakt van uw gegevens. Vraag daarom snel een DigiD-account aan met sms-controle via de website van DigiD. Hierboven leest u welke stappen u moet volgen om de sms- controle te activeren.
Hoe werkt DigiD met sms?

Nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevuld, ontvangt u op uw mobiele telefoon een code per sms. Deze code ontvangt u meestal al binnen enkele seconden. Vervolgens vult u deze code in op het DigiD-scherm, dit werkt simpel en bovendien erg snel. De sms-functie kunt u gelijktijdig met uw DigiD aanvragen of later via de website van DigiD. Hierboven leest u welke stappen u moet volgen om de sms-controle te activeren.

Als u heeft gekozen voor gesproken sms-controle dan ontvangt u het gesproken bericht binnen enkele seconden.

Wat als DigiD mijn mobiele nummer niet heeft?
Logt u vanaf nu in zonder dat uw mobiele nummer bij DigiD bekend is, dan krijgt u een mededeling op uw scherm dat u uw mobiele nummer via de website van DigiD moet doorgeven.

Hoe vaak moet ik inloggen met DigiD en sms?
Per apparaat waarop u inlogt (computer, tablet, mobiel) moet u elke keer bij inloggen met DigiD een sms-code invoeren.
Ik heb geen mobiele telefoon, hoe log ik in?
Voor de controle met sms heeft u een mobiel telefoonnummer nodig. Heeft u geen mobiele telefoon, vraag dan de gesproken sms-controle aan via Mijn DigiD.
Zijn er kosten aan verbonden?
Nee, er zijn voor u geen kosten verbonden aan het inloggen via DigiD + sms.
Is DigiD zorgvuldig met mijn nummer?
DigiD gebruikt uw telefoonnummer alleen voor zaken waarvoor de extra sms-controle verplicht is. Kijk voor vragen over DigiD op de website van DigiD bij vraag-en-antwoord.