Overstappen zorgverzekering, gemakkelijk en snel

Wilt u overstappen van zorgverzekering in 2024? Elk jaar op uiterlijk 12 november maken zorgverzekeraars hun nieuwe premies en pakketten bekend. Dat is hét moment om uw huidige zorgverzekering eens onder de loep te nemen en te vergelijken met andere aanbieders. U zult zien: overstappen naar een Salland Zorgverzekeringen in 2024 biedt vele voordelen.
Stap over naar Salland
Vrouw eet een appel
Vrouw eet een appel
Wilt u overstappen van zorgverzekering in 2024? Elk jaar op uiterlijk 12 november maken zorgverzekeraars hun nieuwe premies en pakketten bekend. Dat is hét moment om uw huidige zorgverzekering eens onder de loep te nemen en te vergelijken met andere aanbieders. U zult zien: overstappen naar een Salland Zorgverzekeringen in 2024 biedt vele voordelen.
Stap over naar Salland

Redenen voor een overstap

 • U wilt gebruik maken van collectieve korting, bijvoorbeeld via het bedrijf waar u werkt
 • U wilt meer of andere zorgkosten vergoed krijgen dan bij uw huidige verzekeraar
 • U wilt een lagere premie betalen dan afgelopen jaar
 • U bent niet tevreden over de service of bedrijfsvoering van uw huidige verzekeringsmaatschappij

 

5 tips bij overstappen zorgverzekering

Tip 1: Zorgkosten op een rij zetten

Wanneer u van zorgverzekeraar wilt veranderen, kan het handig zijn om eerst uw mogelijke zorgkosten voor het komende jaar in kaart te brengen. Onvoorziene zorgkosten kunnen natuurlijk altijd voorkomen, maar van sommige zorg weet u al dat u het afneemt of af gaat nemen. Welke zorgkosten maakte u bijvoorbeeld afgelopen jaar? Zou dit een algemene inschatting kunnen zijn voor komend jaar? Mogelijk verwacht u veranderingen in uw persoonlijke situatie. Wie weet heeft u een kinderwens of heeft uw zoon of dochter volgend jaar misschien een beugel nodig? Neem dit mee in uw berekening.
 

Tip 2: Zorgverzekeringen vergelijken

Wanneer u wilt wisselen van zorgverzekering, kunnen vergelijkingssites handig zijn. Dit zijn websites die voor u bestaande zorgverzekeringen met elkaar vergelijken op basis van uw voorkeuren. Op deze manier krijgt u op een onafhankelijke manier inzicht in welk aanbod er is in basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Natuurlijk kunt u ook de websites van interessante ziektekostenverzekeraars direct bezoeken. U kunt op onze vergelijkingspagina de verschillende mogelijkheden bij Salland Zorgverzekeringen vergelijken.
 

Tip 3: Wel of geen aanvullend pakket?

Waarschijnlijk heeft u bij het vergelijken al gezien of een basisverzekering uw zorgbehoefte voldoende dekt of dat u extra dekking nodig heeft. Een aanvullende zorgverzekering kan u extra vergoedingen bieden, zowel bij verwachte als onverwachte zorgkosten. Salland Zorgverzekeringen biedt u de keuze uit 4 aanvullende zorgverzekeringen:
Speciaal voor uw mondzorg hebben wij 3 aanvullende tandartsverzekeringen samengesteld:
 
Mondzorg vergoeding tandarts 

Tip 4: Beslis op tijd

U kunt vanaf 12 november overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Er zijn dan 2 mogelijkheden:
 
 1. U weet al voor 31 december naar welke zorgverzekeraar u wilt overstappen - u kunt zich in dit geval gewoon aanmelden bij de nieuwe verzekering en zij zullen voor u de afmelding bij de oude verzekeraar regelen.
 2. U weet al voor 31 december dat u wilt overstappen, maar nog niet naar wie - in dat geval zegt u zelf uw oude zorgverzekering uiterlijk 31 december op. U heeft dan tot en met 31 januari van het volgende jaar de tijd zich aan te melden voor een nieuwe zorgverzekering. 
 

Tip 5: Kies een zorgverzekeraar die bij u past

Natuurlijk kunt u uw keuze voor een zorgverzekeraar baseren op de hoogte van de premie, de aanvullende verzekeringen en de vergoedingen. Maar het kan zeker lonen ook te kijken naar de bedrijfsvoering en service van de verzekeraar. Zo maakt u een keuze die nog beter bij u past. Wij stellen ons graag aan u voor!
 
Salland Zorgverzekeringen is een regionale verzekeraar met een ruime, landelijke zorgkeuze. Wij hebben geen winstoogmerk. Een groot deel van uw premie herinvesteren wij daarom direct in de zorg die wij bieden. Wij ondersteunen regionale projecten, ook bij u in de buurt. Dit kan een project op het gebied van zorg zijn, maar ook een project rondom bewegen en saamhorigheid. Zo zijn wij onder andere sponsor van de Sallandse Wandelvierdaagse en de Diepe Hel Holterbergloop. Wij geloven in een samenleving waar mensen naar elkaar omkijken en ondersteunen u daarnaast graag in een gezond en actief leven. Met de Salland Clubactie en de Innovatieprijs ondersteunen wij bovendien sportclubs en hun leden – we bieden een collectieve verzekering. Maakt u hier als lid gebruik van, dan levert dat een financieel voordeel op voor u én uw club.

1 basisverzekering

De basisverzekering van Salland Zorgverzekeringen is toegankelijk voor iedereen. Wij selecteren niet op leeftijd of gezondheid en hebben 1 basispremie voor iedereen. De meeste zorg uit de basisverzekering is op naturabasis. Aangezien we met een ruim aantal zorgaanbieders een contract hebben, kunt u vrijwel altijd naar een zorgverlener van uw keuze. 

4 aanvullende pakketten

Wilt u extra zekerheid en ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie of acupunctuur? Kies dan voor een aanvullende zorgverzekering. Wij bieden maar liefst 4 verschillende pakketten. Op die manier kunt u een zorgverzekering op maat samenstellen.

3 tandartsverzekeringen

Wilt u een vergoeding voor mondzorg? Kies dan voor een tandartsverzekering. Ook als uw kind (tot 18 jaar) volgend jaar een beugel nodig heeft, kan een tandartsverzekering een goede keuze zijn. Deze sluit u zelf af, uw kind is namelijk gratis meeverzekerd.

Tussentijds van zorgverzekeraar veranderen

Tussentijds kiezen voor Salland als uw (nieuwe) verzekeraar is alleen mogelijk in bijzondere gevallen:

 • Als u nieuw bent in Nederland en u een zorgverzekering nodig heeft
 • Als u 18 jaar bent geworden en een eigen zorgverzekering wilt afsluiten
 • Als u gaat scheiden en een eigen zorgverzekering nodig heeft. Dit kan alleen als u medeverzekerde was 
 • Als uw huidige zorgverzekeraar de polisvoorwaarden heeft aangepast in uw nadeel
 • Als u tijdens het jaar van baan verandert en wilt overstappen van uw huidige collectieve zorgverzekering naar een collectieve ziektekostenverzekering van Salland Zorgverzekeringen, waarmee uw nieuwe werkgever afspraken heeft gemaakt

Heeft u vragen of opmerkingen over het overstappen van zorgverzekering, nu of in 2024? Neem dan contact op, wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen overstappen zorgverzekering

Deze vragen krijgen wij vaak.