ZorgDirect
ZorgDirect

Zwangerschap en geboorte

Tijdens een zwangerschap moet er veel geregeld worden. Bijvoorbeeld het uitzoeken van een verloskundige en aanvragen van kraamzorg. Wij zetten alles voor u op een rijtje.

Verloskundige kiezen

Vanuit de basisverzekering kunt u een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van verloskundige zorg krijgen. In onze zorgzoeker vindt u de zorgverleners waarmee wij een contract hebben.

Verzekering checken

Voor kraamzorg betaalt u een wettelijke eigen bijdrage. Heeft u de Plus of Top als aanvullende verzekering? Dan krijgt u 60% hiervan vergoed. In Mijn Salland vindt u uw huidige polis.

Kraamzorg aanvragen

Meld u vóór de 20e week van de zwangerschap bij ons aan voor kraamzorg. Heeft u de Plus of Top als aanvullende verzekering? Dan kunt u ook direct een gratis kraampakket aanvragen.

Wat krijg ik geheel of gedeeltelijk vergoed?

Let op: Wilt u een verzekering bij ons afsluiten? Houd er dan rekening mee dat de verzekering niet op elk moment in het jaar in kan gaan. Uw oude verzekering opzeggen kan tot uiterlijk 31 december van het lopende jaar. U kunt tot uiterlijk 31 januari van het nieuwe jaar een nieuwe basisverzekering aanvragen. Wilt u ook een aanvullende verzekering, sluit die dan tegelijk met de basisverzekering af. Uw nieuwe verzekering geldt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari.

  Basisverzekering  Start  Extra  Plus  Top
Verloskundige zorg          

Eigen bijdrage bevallen in ziekenhuis

of geboortecentrum zonder medische indicatie

         
Kraamzorg          
Eigen bijdrage kraamzorg          
Kraampakket          
NIPT (alleen bij medische indicatie)          
Laboratoriumonderzoek (alleen bij medische indicatie)          
Zwangerschapscursus           
TENS-apparaat (pijnbestrijding)          
Begeleiding zwangerschaps- en bevallingscoach          
Begeleiding Borstvoeding          

Trimester 1: De start van uw zwangerschap

Lees in onze blog wat u direct al kunt regelen in de eerste 3 maanden. Wij vertellen u graag welke zaken vergoed worden vanuit de basisverzekering en ook waar u een aanvullende verzekering voor kunt afsluiten.

Trimester 2: Energie voor tien 

Tijdens dit trimester krijgt u een 20-weken echo, volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Benieuwd of dit ook geldt voor bijvoorbeeld fysiotherapie en een zwangerschapscursus? Lees dan onze tweede blog.

Trimester 3: Klaar voor de bevalling en kraamtijd

In de laatste maanden voor uw bevalling en in de kraamtijd zijn er nog veel vragen om over na te denken. Wilt u bijvoorbeeld pijnbestrijding tijdens uw bevalling? En wilt u borstvoeding gaan geven?

Meer informatie

Heeft u nog vragen over zorg rondom de zwangerschap en geboorte? Neem dan contact op met (079) 34 30 450. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.