Ziektekostenverzekeraar Salland

Een zorgverzekeraar vinden die aansluit bij uw wensen en levensstijl lijkt misschien een lastige opgave. Goede zorg voor u en uw gezin, plus een eerlijke premie, staan immers voorop! Toch is het niet zo moeilijk als het lijkt. Er is een ziektekostenverzekeraar die, net als u, belangrijke waarden en normen heeft, al meer dan 155 jaar. Aangenaam, wij zijn Salland Zorgverzekeringen. Wij zijn een regionale zorgverzekeraar, speciaal voor inwoners uit Overijssel en Gelderland.
 

BEREKEN UW PREMIE

 

Optimale zorg en geen winstoogmerk

Voor ons als ziektekostenverzekeraar is het belangrijk dat de juiste zorg voor iedereen in de regio toegankelijk en betaalbaar is. Om dit te benadrukken hebben wij geen winstoogmerk. Het grootste deel van de verzekeringspremie wordt dan ook direct geïnvesteerd in goede zorg, ook bij u in de buurt.
 
Daarnaast hebben we goede afspraken gemaakt met zo veel mogelijk zorgverleners in de regio. Afspraken over de kwaliteit, maar ook over de prijs van behandelingen. Zo kunt u naar de zorgverlener van uw keuze. Ook proberen wij als ziektekostenverzekeraar om declaraties rechtstreeks aan de zorgverlener te betalen, zonder dat u iets hoeft voor te schieten.

 

 

Een zorgverzekering op maat

Wij weten natuurlijk dat u eigen wensen heeft en eigen eisen stelt aan uw zorgverzekering. Uw gezinssamenstelling, draagkracht of zorgindicatie maken uw verzekeringsbehoefte uniek. Heeft u gezondheidszorg nodig die buiten de basiszorgverzekering valt, dan kunt u bij ons eenvoudig uw zorgverzekering uitbreiden met een of meer aanvullende verzekeringen. Zo creëert u een zorgverzekering op maat. 

Wat verandert er in de zorgverzekering 2019?


De basisverzekering, verplicht voor iedereen
Onze basisverzekering biedt zorg in natura. Wij hebben met de meeste zorgverleners in de regio Salland een contract afgesloten. Door het maken van afspraken kunt u rekenen op goede zorg en een eerlijke zorgpremie.

 

MEER INFORMATIE OVER DE BASISVERZEKERING

 

 

Wat verandert er in de zorgverzekering 2019?

Vijf aanvullende zorgverzekeringen

De basisverzekering dekt niet alle zorgkosten. Heeft u fysiotherapie nodig of acupunctuur? Dan kan een aanvullende verzekering een oplossing bieden. Wij bieden vier aanvullende verzekeringen om uw ziektekostenverzekering te complementeren. 

 

MEER INFORMATIE OVER AANVULLENDE VERZEKERINGEN

 

 

Tandartsverzekeringen van Salland Zorgverzekeringen

 

Drie tandartsverzekeringen

Voor een vergoeding van tandartskosten of de beugel voor uw kind kunt u een tandartsverzekering afsluiten. Wij bieden drie pakketten. Een tandartsverzekering is overigens los af te sluiten naast een basisverzekering.

 

 

MEER INFORMATIE OVER TANDARTSVERZEKERINGEN

 

 

Ziektekostenverzekeraar met zorg op z'n Sallands

Goede zorg dient voor iedereen toegankelijk te zijn. Daarom kan iedere inwoner uit Overijssel of Gelderland zich aansluiten bij ziektekostenverzekeraar Salland. Speciaal voor mensen met een laag inkomen hebben we met diverse gemeentes in de regio een gemeentepolis samengesteld. De gemeente verzekering biedt ruime vergoedingen en de gemeente betaalt mee aan de zorgpremie. 

 

Veelgestelde vragen over ziektekostenverzekeraar Salland 

Salland biedt een regionale ziektekostenverzekering voor Gelderland en Overijssel. Dit houdt in dat alleen inwoners uit deze provincies zich kunnen aansluiten.

Door de duidelijke afbakening kunnen we veel tijd besteden aan regionale verbeteringen qua zorg. We maken afspraken met zorgverleners over betaalbare zorg van hoge kwaliteit. We hebben oog voor elkaar en helpen elkaar waar nodig.

 

Zo ondersteunen we regionale initiatieven en zijn wij niet uit op het maken van winst. Een groot deel van de zorgpremie investeren we weer in regionale zorgverbetering.

We hebben afspraken gemaakt over collectief verzekeren met diverse bedrijven en sportverenigingen in de regio via de Salland Clubactie. Schaatst u op de ijsbaan in Olst? Volleybalt u in Rijssen? Dan komt u in aanmerking voor premiekorting.

Een overstap maken naar een andere ziektekostenverzekeraar of het aanpassen van uw pakket is mogelijk vanaf eind november tot en met 31 januari.

Wilt u iets aanpassen aan de aanvullende verzekering of tandartsverzekering? Dat regelt u via Mijn Salland.

 

Wilt u overstappen naar Salland Zorgverzekeringen? Dan kunt u tot en met 31 december uw oude zorgverzekering opzeggen. Tot 1 februari heeft u de tijd om een nieuwe ziektekostenverzekeraar te zoeken. Met terugwerkende kracht zal u zorgverzekering ingaan vanaf 1 januari.

 

Meld u zich bij ons aan vóór 1 januari? Dan regelen wij de opzegging bij uw oude zorgverzekeraar.

Ieder jaar bepaalt de overheid welke zorg in het basispakket wordt opgenomen, zo ook voor 2021. Gedurende het jaar bekijken wij als zorgverzekeraar wat er gebeurt in de zorg. Vervolgens maken we een inschatting voor het jaar erna en passen we de zorgpremie naar boven of beneden aan.

Ziektekostenverzekeraar Salland hanteert één premie voor de basisverzekering.

Wij hebben geen winstoogmerk en bieden kwaliteit tegen een eerlijke premie. Goede zorg dient in de directe omgeving toegankelijk te zijn en wij vinden dat iedereen zelf moet kunnen kiezen door wie de zorg verleend wordt.

Met onze zorgverzekering heeft u een ruime, landelijke zorgkeuze. U kunt terecht bij alle ziekenhuizen van Nederland en bijna alle huisartsen. Meer informatie over onze zorgpolis.