Zorgverzekering kiezen: waar moet ik op letten?

Ieder jaar kunt u een nieuwe zorgverzekering kiezen.
Vrouw eet een appel
Vrouw eet een appel
Ieder jaar kunt u een nieuwe zorgverzekering kiezen.
Het is mogelijk uw verzekering bij uw huidige zorgverzekeraar te wijzigen, bijvoorbeeld door een aanvullend pakket af te sluiten. Ook kunt u volledig overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wanneer u in 2021 overstapt, is uw nieuwe verzekering geldig vanaf 1 januari 2022. Welke zorgverzekering kiezen? Wij helpen u graag op weg in 5 stappen.

STAP 1: Uw zorgbehoefte in kaart brengen

Allereerst kan het handig zijn uw zorgbehoefte in kaart te brengen. Welke zorg heeft u het afgelopen jaar afgenomen? Verwacht u deze zorg ook in 2022 nodig te hebben? Zet dan eens op een rijtje om welke specifieke zorg en kosten het gaat.

Mogelijk verwacht u ook nog nieuwe zorgkosten voor volgend jaar? Denk bijvoorbeeld aan kosten voor een orthodontist voor uw kinderen. Of kosten tijdens of na een zwangerschap. Mogelijk heeft u dan fysiotherapie nodig of wilt u een zwangerschapscursus vergoed krijgen. Kortom, het kan handig zijn om vooruit te kijken waar mogelijk.

Bent u al verzekerd bij Salland? Dan kunt u via Mijn Salland uw huidige polis en eerder gemaakte zorgkosten en declaraties inzien.

 

STAP 2: Vergoedingen uit de basisverzekering checken

Mogelijk worden de zorgkosten die u verwacht te maken in 2022 vergoed vanuit de basisverzekering. De inhoud van de basisverzekering is grotendeels gelijk bij alle zorgverzekeraars. Hier heeft u dus geen omkijken naar, mocht u een nieuwe zorgverzekeraar kiezen. Wel kan een zorgverzekeraar zelf de premie bepalen en kan de hoogte van vergoedingen per verzekeraar verschillen. Dit komt onder andere omdat elke zorgverzekeraar zelf bepaalt met welke zorgverleners afspraken gemaakt worden.

Vergoedingen bij Salland Zorgverzekeringen

Heeft u voorkeur voor een bepaalde zorgverlener? In onze Zorgzoeker ziet u met welke zorgverleners wij voor 2022 afspraken hebben gemaakt.

STAP 3: Zorgverzekeraar kiezen op basis van aanvullende verzekeringen

Worden uw verwachte zorgkosten niet of onvoldoende gedekt door de basisverzekering? Dan kunt u ervoor kiezen een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Bij Salland heeft u de keuze uit 4 aanvullende zorgverzekeringen, namelijk Start, Extra, Plus en Top. Hiermee krijgt u bijvoorbeeld uitgebreidere vergoedingen voor fysiotherapie, anticonceptie en bepaalde geneesmiddelen.

Naast de algemeen aanvullende verzekeringen hebben wij ook ruime keuze uit aanvullende tandartsverzekeringen. Voor bijna alle behandelingen en techniekkosten ontvangt u een (gedeeltelijke) vergoeding. Zo ook orthodontie wanneer uw zoon of dochter een beugel heeft. Het kan handig zijn om een aanvullend pakket te zoeken dat goed past bij de zorgbehoefte van u en uw gezin.

STAP 4: Premie berekenen

Een zorgverzekeraar mag zelf de premie voor de basisverzekering bepalen. U kunt via veel sites premies voor verschillende zorgverzekeringen vergelijken.

Salland Zorgverzekeringen biedt toegankelijke, betaalbare zorg voor inwoners van Gelderland en Overijssel. Wij hebben geen winstoogmerk. Over goede zorg hoeven onze verzekerden zich geen zorgen te maken. Dat regelen we gewoon. Maar liever richten wij ons op gezondheid, zodat de regio op haar inwoners kan blijven bouwen. We bieden daarom inspiratie en oplossingen op het gebied van beweging, gezond eten en ontspanning. Wij geloven daarbij niet in ‘grote stappen, snel thuis’, maar motiveren onze verzekerden in het zetten van kleine stapjes richting een fitter leven.

Zo krijg je meer energie en zit je beter in je vel. Dat is geluk... Geluk op z'n Sallands.

STAP 5: Zorgverzekering kiezen 2022

Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Zorg dan dat u uw oude verzekering uiterlijk 31 december 2021 opzegt. U heeft daarna nog tot en met 31 januari om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Uw verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2022. Maakt u gebruik van onze overstapservice? Zorg dan ook dat dit uiterlijk 31 december 2021 geregeld heeft. U kunt gedurende het jaar geen nieuwe zorgverzekering afsluiten die per direct in gaat.

Salland zorgverzekeraar kiezen

Naast de premie en vergoedingen, speelt ook het gevoel dat u heeft bij een verzekeraar mee. Wij staan als regionale zorgverzekeraar dicht bij onze verzekerden. Graag zetten wij ons in voor wat voor u van belang is in de zorg. Wij kennen geen winstoogmerk en een groot deel van de zorgpremie gaat weer terug naar de zorg. In ziekenhuizen bij u in de buurt, in verpleegcentra bij u in de wijk of in extra zorg bij u in de straat. Bij ons heeft u daarnaast ruime keuzevrijheid uit landelijk gecontracteerde zorgverleners. Wilt u meer weten over Salland? Lees dan eens verder op onze website.

Naar de pagina Over Salland

Contact

Een juiste zorgverzekeraar kiezen voor 2022 kan voelen als een spannende, ingewikkelde keuze. Heeft u vragen of wilt u in contact komen met een van de medewerkers van Salland Zorgverzekeringen? Wij staan u graag te woord.