Zorgpremie 2024

In 2024 betaalt u bij ons € 145,90 zorgpremie per maand voor de basisverzekering. Vanaf vrijdag 10 november is onze website bijgewerkt met de juiste informatie en kunt u een zorgverzekering bij ons afsluiten. 
Lees meer
Vrouw eet een appel
Vrouw eet een appel
In 2024 betaalt u bij ons € 145,90 zorgpremie per maand voor de basisverzekering. Vanaf vrijdag 10 november is onze website bijgewerkt met de juiste informatie en kunt u een zorgverzekering bij ons afsluiten. 
Lees meer

Van uw premie kopen wij zorg – logisch toch?

Salland Zorgverzekeraar (voorheen Eno) verzekert duurzame, toegankelijke en betaalbare zorg voor iedereen in Nederland. We hebben geen winstoogmerk. Dat wil zeggen dat we de opbrengsten uit de premies voor het grootste deel direct investeren in zorg. In de regio Salland, maar ook in de rest van het land. En daar profiteert u als verzekerde van.

Het premiegeld wordt door zorgaanbieders gebruikt om zorg te verlenen en bijvoorbeeld om hun eigen dienstverlening te verbeteren. En zo hoort het ook. Slechts een heel klein deel van de premie besteden wij aan bedrijfskosten. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld kosten voor ICT, personeel en huisvesting.

Als achteraf blijkt dat we de premie te hoog hebben vastgesteld, dan brengen we dit in de komende jaren in mindering op de zorgpremies. Zo houden we de premie zorgverzekeringen betaalbaar.

 

Salland Zorgverzekeringen: zorg voor elkaar

Als regionale zorgverzekeraar geloven wij in een zorgzame samenleving met oprechte aandacht en tijd voor elkaar. Boven alles bieden we de juiste zorg op de juiste plek. Ook omarmen we regionale initiatieven. Die zetten we samen met andere partijen, zoals gemeenten en zorginstellingen, op en ondersteunen we. Verder inspireren wij onze verzekerden tot gezond gedrag – bewegen, gezond eten en ontspanning. Zo dragen we bij aan een gezonde levensstijl, voor iedereen. Jong en oud, in de regio en daarbuiten, nu en in de toekomst.

Wat krijg ik bij Salland vergoed?

In ons vergoedingenoverzicht vindt u alle afspraken en vergoedingen voor 2024, per zorgsoort. Hier kunt u opzoeken wat u bij ons vergoed krijgt. Denk aan fysiotherapiebehandelingen, medicijnen of een tandartsbezoek.

De inhoud van de basisverzekering wordt door de overheid gekozen en is dus bij iedere zorgverzekeraar grotendeels gelijk. De premies voor de basisverzekering 2024 en aanvullende verzekeringen verschillen wel per verzekeraar. Ook de service en hoogte van vergoedingen verschilt van verzekering tot verzekering en van jaar tot jaar. Salland Zorgverzekeringen past jaarlijks onze diensten en producten aan. De meest actuele informatie over de wijzigingen basisverzekering 2024 en de zorgpremie 2024 maken we op 12 november 2024 bekend.

Zorgpremie 2024 voor aanvullende verzekeringen

Bij ons kunt u kiezen uit 4 aanvullende verzekeringen: Start, Plus, Extra en Top. Kinderen zijn gratis meeverzekerd volgens het hoogste pakket van een ouder. Een aanvullende zorgverzekering 2024 afsluiten kan slim zijn, bijvoorbeeld als u weet dat u volgend jaar bepaalde zorg nodig zult hebben. Zoals fysiotherapie of anticonceptie. Ook wanneer graag het zekere voor het onzekere neemt, biedt een aanvullend pakket houvast.

Meer over onze aanvullende verzekeringen

Extra tandartsverzekering

Naast de aanvullende pakketten kunt u bij ons apart een extra tandartsverzekering afsluiten. U heeft de keuze uit TandExtra, TandPlus en TandTop. Daarmee dekt u (deels) tandartskosten zoals een beugel voor uw kind, (half)jaarlijkse controles en de eigen bijdrage van een kunstgebit. Met onze handige productvergelijker ziet u in één oogopslag welke aanvullende en tandartsverzekering bij uw wensen passen. Wilt u specifieke vergoedingen bekijken? Bezoek dan onze uitgebreide vergoedingenpagina over mondzorg.

Meer over onze tandartsverzekeringen

Bespaar tot wel € 17,50 per maand op de zorgpremie

U kunt de premie voor de basisverzekering verlagen door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Wanneer u dan zorgkosten maakt, betaalt u tot € 385 per jaar wettelijk verplicht eigen risico en daarbovenop uw vrijwillig gekozen eigen risico. In de tabel Vrijwillig eigen risico ziet u het totale eigen risico per gekozen korting. Deze wordt per jaar aangepast.

Regionale projecten en initiatieven

Wij ondersteunen en initiëren graag mooie, regionale projecten op het gebied van zorg, gezondheid en sociale cohesie. Een kleine greep:


Regionaal Transferpunt


Salland Clubactie

Wij steken bijna 200 regionale sportclubs een helpende hand toe door middel van de Salland Clubactie. Hun leden kunnen een collectieve verzekering bij ons afsluiten. De leden krijgen korting op hun aanvullende verzekering en daarnaast geven wij de club een financieel steuntje in de rug. Win-win!

Overstappen van zorgverzekeraar

Denkt u erover te veranderen van zorgverzekeraar? Wij verwelkomen u graag als verzekerde bij Salland. Wanneer u zich nu inschrijft, bent u vanaf 1 januari 2024 bij ons verzekerd.

Veelgestelde vragen over de premie

Deze vragen krijgen wij vaak.