Belangrijkste wijzigingen basisverzekering 2021

Wijzigingen basisverzekering 2021


Benieuwd hoe de basisverzekering in 2021 wordt ingevuld? Houd dan onze website in de gaten. De regering maakt de wijzigingen basisverzekering 2021 in september bekend. Ook wij als zorgverzekeraar voeren aanpassingen door in onze producten en dienstverlening. Uiterlijk op 12 november 2020 maken wij bijvoorbeeld de premie voor 2021 bekend. Zodra de wijzigingen voor volgend jaar vastgesteld zijn, leest u ze op deze pagina. 

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Net zoals elk jaar de basisverzekering aangepast wordt, kunt u ook ieder jaar veranderen van zorgverzekering. U kunt ervoor kiezen uw huidige verzekering aan te passen, bijvoorbeeld door een aanvullende verzekering af te sluiten. Ook kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar en daar een nieuwe polis afsluiten. Overweegt u over te stappen? Wij stellen ons graag voor. Natuurlijk kunt u ook direct uw premie berekenen.

 

Bereken uw premie

 

Wie is Salland Zorgverzekeringen?

Salland biedt een zorgverzekering voor inwoners van Gelderland en Overijssel. U heeft bij ons een ruime keuze uit zorgverleners, binnen heel Nederland. Wij ondersteunen graag mooie projecten en initiatieven in de regio op het gebied van zorg, bewegen en sociale saamhorigheid. Zo kunt u ons kennen als sponsor van de Sallandse Wandelvierdaagse, de IJsselloop en de Diepe Hel Holterbergloop.

 

Ook droegen wij bijvoorbeeld bij aan het project ‘Meer tijd voor de patiënt’. Dankzij dit project krijgen huisartsen de mogelijkheid om hulp te vragen van een extra huisarts of medisch assistent. Hiermee kunnen zij de huidige werkdruk verlagen. We hopen zo duurdere zorg te voorkomen, patiënttevredenheid toe te laten nemen en de huisarts meer werkplezier te laten ervaren. Enthousiast geworden over Salland? Bereken dan uw premie of lees meer over ons.

 

Bereken mijn premie

 

Meer over de verzekeringen van Salland

Wat houdt de basisverzekering eigenlijk in?

Ieder jaar wijzigt de inhoud van de basisverzekering. Het uitgangspunt blijft wel gelijk; vanuit de basisverzekering krijgt u de belangrijkste zorg vergoed. Bijvoorbeeld vervoer door een ambulance, een bezoek aan een huisarts en zorg in een ziekenhuis. Het complete pakket waarvoor verzekerden  een vergoeding krijgen en de hoogte van de vergoeding, kan dus wel ieder jaar wat afwijken van het voorgaande jaar.

Wijzigingen basisverzekering 2021: verschillen per zorgverzekeraar

Het afsluiten van een basisverzekering is voor elke inwoner van Nederland verplicht. Dus ook voor inwoners onder de 18 jaar. De inhoud van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar grotendeels gelijk. Wel kunnen de hoogte van de premie en vergoedingen per verzekeraar verschillen. Daarnaast heeft u niet bij iedere zorgverzekeraar de keuze uit dezelfde zorgverleners en aanvullende verzekeringen.

 

Natuurlijk is ook de service niet bij elke verzekeraar gelijk. Bij Salland staan we voor toegankelijke, betaalbare zorg en persoonlijk contact met onze verzekerden. U heeft bij ons een ruim aanbod aan gecontracteerde zorgverleners in heel Nederland.

De belangrijkste wijzigingen van afgelopen jaar

Tot de wijzigingen basisverzekering 2021 bekend zijn, gelden de afspraken en vergoedingen van 2020. In september 2019 zijn de belangrijkste wijzigingen voor zorg uit de basisverzekering voor dit jaar bekendgemaakt. U leest ze na op de pagina Wijzigingen in 2020. Helemaal nieuw dit jaar is de geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen. Wij geven een korte toelichting.
 

Let op: Bekijk de voorwaarden om er zeker van te zijn dat u in 2020 vergoed krijgt wat u verwacht.

Nieuw in 2020: geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen

Deze zorg is bedoeld voor kwetsbare patiënten die gewoon thuis wonen maar wel wat extra hulp kunnen gebruiken zoals kwetsbare ouderen, mensen met niet-aangeboren hersenletsel en mensen van 18 jaar en ouder met een verstandelijke beperking. De zorg bestaat uit het in kaart brengen van de gewenste zorg, gericht overleg met de behandelend arts, het opstellen van een behandelplan en (controle op) de uitvoering van dit behandelplan.

 

U heeft geen recht op deze zorg als u een Wlz-indicatie heeft of daarvoor in aanmerking komt. Een specialist ouderengeneeskunde of een arts verstandelijk gehandicapten mogen de zorg verlenen. U moet wel een verwijzing hebben van een huisarts. Deze zorg valt onder het eigen risico.

 

Naar alle wijzigingen 2020