zorgpolis salland zorgverzekeringen

Wat is een naturapolis?


Een naturapolis geeft u recht op zorg die valt onder de dekking van onze verzekeringsvoorwaarden. Wij zijn verplicht om u de zorg te verlenen, maar dit doen wij niet zelf. Wij hebben hiervoor contracten gesloten met zorgaanbieders, waaruit u de zorgverlener kiest die u wilt. Deze zorgaanbieder verleent u de zorg en stuurt ons de rekening. Door het maken van afspraken met zorgaanbieders is de premie van een naturapolis vaak lager dan die van een restitutiepolis.

 

Verreweg de meeste zorg uit onze basisverzekering krijgt u op basis van natura.

 

Wat is een restitutiepolis?

Bij een restitutiepolis heeft u recht op vergoeding van de kosten van zorg. Wij zijn verplicht om u de kosten van de zorg te vergoeden, die vallen onder de dekking van onze verzekeringsvoorwaarden. U krijgt de rekening van de zorgaanbieder en dient deze bij ons in. Deze nota vergoeden wij conform de verzekeringsvoorwaarden.

Let op: ook een restitutiepolis kan vormen van gecontracteerde zorg bieden, waarbij de zorgverlener de rekening direct naar ons stuurt.


Het grootste deel van de dekking van onze aanvullende (tandarts)verzekeringen is gebaseerd op restitutie. Het kraampakket en hulp van de alarmcentrale vallen onder zorg in natura vanuit de aanvullende verzekeringen.

 

 

Zorgzoeker

Met onze zorgzoeker vindt u alle zorgaanbieders bij u in de buurt. Daar kunt u ook direct zien óf en voor welke behandelingen zij gecontracteerd zijn. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70.

 

Let op: alle zorgaanbieders moeten door ons zijn toegelaten om voor vergoeding van de kosten van zorg in aanmerking te komen. In de verzekeringsvoorwaarden staat per zorgvorm welke zorgaanbieders de zorg mogen verlenen.