• Home
  • Ga met uw kind naar de tandarts!
afbeelding


Ga met uw kind naar de tandarts!


Volledig vergoed vanuit de basisverzekering 

 


Uw kind leert dat een bezoek aan de tandarts niet eng is


Draagt bij aan een goed onderhoud van het gebit

Vanaf het eerste tandje

Wist u dat u uw kind van heel jongs af aan al mee kunt nemen naar de tandarts? De kosten voor controles voor kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook als u als ouder of verzorger geen aanvullende tandartsverzekering heeft. Dat geldt ook voor de meest voorkomende behandelingen bij de tandarts en de mondhygiënist. Al na het doorbreken van het eerste tandje is het verstandig uw kind(eren) mee te nemen naar controles. 

 

Minder kans op angst

Controles dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van het gebit. Hiermee verkleint u de kans op gebitsproblemen en hoge zorgkosten op latere leeftijd. Ook vermindert u de kans dat uw kindje bang wordt voor de tandarts. Uw kind ziet dat u zelf ook in de stoel ligt en dat er niets vervelends gebeurt.

 

Tandartsvergoedingen tot 18 jaar

 

Mijn kind heeft een beugel nodig


Blijkt uit de controles dat uw kind naar de orthodontist moet? Dan is het verstandig om u aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Orthodontie en de kosten voor een beugel worden namelijk niet vergoed door een basisverzekering. U kunt bij ons kiezen uit de pakketten TandExtra, TandPlus en TandTop.

 

Aanvullend verzekeren