Kinder- en jeugd ggz

 

Wanneer u problemen of moeilijkheden heeft bij het opgroeien en de opvoeding van uw kind, kunt u daar hulp bij vragen. Bijvoorbeeld via het Centrum voor Jeugd & Gezin. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden bij u in de buurt. Bijvoorbeeld een cursus ‘positief opvoeden’ of ‘omgaan met pubers’. Als u vermoedt dat er meer met uw kind aan de hand is, dan is het belangrijk om via de huisarts deskundige zorg in te schakelen. De kinder- en jeugd geestelijke gezondheidszorg (ggz) biedt deze zorg.

 

Video kinder- en jeugd-ggz

Kinderpsychiater Sievert Leutscher heeft een zelfstandige praktijk in Eefde. In deze video vertelt hij over kinder- en jeugd-ggz. Hij besteedt onder andere aandacht aan de diagnosefase en de behandeling.


 

Vergoeding kinder- en jeugd-ggz

Vanuit de basisverzekering heeft u recht op vergoedingen voor geestelijke gezondheidszorg. In ons vergoedingenoverzicht zorgverzekering hebben wij alle vergoedingen en voorwaarden voor u op een rijtje gezet. Of lees onze verzekeringsvoorwaarden.

 

Meer weten? Vraag het de zorgadviseur

De medewerkers van ZorgAdvies helpen u graag bij het vinden van passende zorg. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een kinderpsycholoog waar u snel terecht kunt? Neem contact met ons op via telefoonnummer (0570) 68 74 70.