Eno sluit aan bij coalitie digitale zorg

Eno Zorgverzekeraar sluit als coalitiepartner aan bij de Vliegwiel-coalitie. Het Vliegwiel wil dat meer mensen de voordelen van goede digitale zorg kunnen ervaren. De coalitie zet zich onder meer in om het gebruik en de opschaling van telebegeleiding en digitale keuzehulpen te bevorderen.

De inzet van telebegeleiding versterkt de eigen regie van patiënten, verhoogt de kwaliteit van leven en voorkomt onnodige bezoeken en opnames in het ziekenhuis.

Gezamenlijke inzet

Eno wil passende zorg voor al haar verzekerden van de labels Salland Zorgverzekering, HollandZorg en ZorgDirect, dat kan ook digitale zorg zijn. De transformatie naar digitale zorg gaat sneller als men zich gezamenlijk inzet, daarom is Eno coalitiepartner van het Vliegwiel. Ook werkt de zorgverzekeraar vanuit het label HollandZorg al mee aan een pilot voor hybride zorg waarbij arbeidsmigranten digitaal toegang hebben tot een huisarts en wanneer nodig fysiek. De pilot is in samenwerking met Healthcare for internationals en Arene online huisartsenpraktijk als drijvende kracht..

Smart Follower

De Vliegwiel-coalitie bestaat uit patiënten(vertegenwoordigers), zorgaanbieders en -verleners, leveranciers en zorgverzekeraars, zoals Eno. De coalitie deelt kennis, ontwikkelt praktische tools voor de implementatie en organisatie van telebegeleiding. Eno kan extra waarde creëren voor verzekerden en de zorgtransformatie versnellen via de smart follower-strategie. We zoeken strategische partners die bij ons passen en adopteren succesvolle (digitale) innovaties. Natuurlijk steunen alle coalitiepartijen de Vliegwiel-missie.