Webinar regionale organisatie gezondheidszorg in Midden-IJssel

7 December 2023 20:00 uur

 

Webinar terugkijken
Deventer IJssel

7 December 2023 20:00 uur

 

Webinar terugkijken

Webinar regionale organisatie gezondheidszorg in Midden-IJssel

Hoe houden we goede zorg dichtbij, toegankelijk en betaalbaar? En hoe pakken we de grootste uitdagingen in gezondheid en zorg samen aan in de regio? Volg het webinar ‘Regionale organisatie gezondheidszorg in Midden-IJssel' op donderdag 7 december om 20:00 uur.

Tijdens het webinar krijgt u samen met andere inwoners als eerste inzage in het regioplan gerealiseerd door Salland Zorgverzekeraar, gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst, inwoners, Salland United en zorg- en welzijnsorganisaties in Midden-IJssel. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Vijf programmalijnen uit het regioplan komen aan bod: 

  1. Gezond leven 
  2. Zorg en Ondersteuning in een Vergrijzende Samenleving
  3. Professional centraal 
  4. Slimmer organiseren 
  5. Mentaal gezond

Sprekers zijn onder meer Pieter Degen, manager Beleid & Innovatie Salland Zorgverzekeraar, Astrid Schulting, directeur GGD IJsselland en Jan Griepink, voorzitter dagelijks bestuur Carinova, en namens gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst, Judith Compagner, wethouder gemeente Olst-Wijhe. 

Gezondheid en zorgbehoefte in de regio 

Recent onderzoek wijst uit dat in Midden-IJssel ongeveer de helft van de jongvolwassenen mentale klachten ervaart en dat de regio sneller vergrijst dan het landelijk gemiddelde. Ook valt op dat het aantal inwoners met overmatig alcoholgebruik en overgewicht hoger ligt en sneller stijgt dan in andere regio’s. De gezondheidsverschillen, soms zelfs op wijkniveau, zijn groot. Ook neemt het tekort aan zorgpersoneel toe. De onderzoeksresultaten, gepubliceerd in het regiobeeld, zijn de basis voor de vorming van het regioplan. Lees alle onderzoeksresultaten in het regiobeeld

De publicatie van het regioplan, gerealiseerd door Salland Zorgverzekeraar, gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst, inwoners, Salland United en zorg- en welzijnsorganisaties volgt later in de december. De regio en het plan hebben alles in zich om gezond leven in de regio makkelijker te maken, ook op de momenten dat zorg nodig is. 

Webinar terugkijken