Webinar regionale organisatie gezondheidszorg in Midden-IJssel

7 December 2023 20:00 uur

 

Deventer IJssel

7 December 2023 20:00 uur

 

Webinar regionale organisatie gezondheidszorg in Midden-IJssel

Hoe houden we goede zorg dichtbij, toegankelijk en betaalbaar? En hoe pakken we de grootste uitdagingen in gezondheid en zorg samen aan in de regio? Neem deel aan het webinar ‘Regionale organisatie gezondheidszorg in Midden-IJssel' op donderdag 7 december om 20:00 uur.

Tijdens het webinar krijgt u samen met andere inwoners als eerste inzage in het regioplan gerealiseerd door Salland Zorgverzekeraar, gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst, inwoners, Salland United en zorg- en welzijnsorganisaties in Midden-IJssel. Er is gelegenheid om vragen te stellen en om uw mening over het regioplan en wat u in zorg en welzijn belangrijk vindt, met ons te delen. Vijf programmalijnen uit het regioplan komen aan bod: 

  1. Gezond leven 
  2. Wonen met zorg 
  3. Professional centraal 
  4. Slimmer organiseren 
  5. Mentaal gezond

Sprekers zijn onder meer Pieter Degen, manager Beleid & Innovatie Salland Zorgverzekeraar, Astrid Schulting, directeur GGD IJsselland en Jan Griepink, voorzitter dagelijks bestuur Carinova, en namens gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst, Judith Compagner, wethouder gemeente Olst-Wijhe. 

Gezondheid en zorgbehoefte in de regio 

Recent onderzoek wijst uit dat in Midden-IJssel ongeveer de helft van de jongvolwassenen mentale klachten ervaart en dat de regio sneller vergrijst dan het landelijk gemiddelde. Ook valt op dat het aantal inwoners met overmatig alcoholgebruik en overgewicht hoger ligt en sneller stijgt dan in andere regio’s. De gezondheidsverschillen, soms zelfs op wijkniveau, zijn groot. Ook neemt het tekort aan zorgpersoneel toe. De onderzoeksresultaten, gepubliceerd in het regiobeeld, zijn de basis voor de vorming van het regioplan. Lees alle onderzoeksresultaten in het regiobeeld

De publicatie van het regioplan, gerealiseerd door Salland Zorgverzekeraar, gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst, inwoners, Salland United en zorg- en welzijnsorganisaties volgt later in de december. De regio en het plan hebben alles in zich om gezond leven in de regio makkelijker te maken, ook op de momenten dat zorg nodig is. 

Uw mening als inwoner in de regio telt 

Denk met ons mee over gezondheid en zorg in de regio. Deel tijdens het webinar uw mening over de plannen in het regioplan. Wat is volgens u het belangrijkst op gebied van zorg en welzijn? Ook nodigen wij u uit om betrokken te blijven en samen met professionals werkzaam in de regio Midden-IJssel met ons mee te blijven denken. 

Aanmelden  

Online deelnemen op 7 december 2023 om 20:00 uur? Meld u uiterlijk 5 december aan.