Genomineerden Salland Zorgverzekeringen Innovatieprijs 2023 bekend

Sportclub Overwetering in Olst, SV SDOL in Luttenberg en VV Holten in Rijssen-Holten zijn genomineerd voor de Salland Zorgverzekeringen Innovatieprijs 2023 ter waarde van 8.000 euro. Salland Zorgverzekeringen reikt elk jaar de innovatieprijs uit aan sportverenigingen in de regio met een vernieuwend idee om meer mensen in beweging te brengen; goed voor de gezondheid van leden en inwoners en goed voor de sportvereniging. 

Beachveld voor VV Holten in Rijssen-Holten

“Waar nu nog een leeg betonnen veld ligt, willen we met de Innovatieprijs een beachveld aanleggen. Hier kunnen we als club Beach Soccer spelen, maar ook andere verenigingen kunnen hier terecht voor beach-sporten, zoals volleybal, handbal, touwtrekken of fitness. Het veld is langere tijd in het jaar beschikbaar voor competities, clinics en natuurlijk voor de jaarlijks terugkerende Tropical Beach Soccer Cup. Van jeugd tot senioren, iedereen kan gebruik maken van het beachveld”, aldus Robert Oolbekkink, voorzitter VV Holten.

Beweegprogramma Club4fun Sportvereniging SDOL in Luttenberg

‘Leren om te bewegen, bewegen om te leren’, daar gaat het om bij Club4fun. “Met dit programma verbeteren kinderen op een speelse manier hun motoriek, coördinatie en cognitieve vaardigheden. De Innovatieprijs willen we besteden aan de opleiding van jeugdtrainers en aan spelmaterialen”, aldus Ruud Alferink, voorzitter SV SDOL. Club4fun start bij SV SDOL, werkt samen met alle beweeg- en sportaanbieders in de gemeente Raalte en hoopt zo veel kinderen in beweging te krijgen op een leuke, afwisselende manier.
 

Sport- en speelplek voor Sportclub Overwetering in Olst

Mark van Gurp, voorzitter SC Overwetering: “We willen een speelplek realiseren met toestellen die beweging en motoriek bevorderen én we combineren dit met de aanleg van een pannaveldje. Hiermee creëren we een grote, veilige speel- en beweegomgeving voor kinderen en bieden we een positieve eerste aanraking met de sportclub. Ons doel is jonge kinderen plezier te laten beleven aan bewegen en de drempel om in jeugd handbal- of voetbalteams te spelen weg te nemen. Van jong tot oud, iedereen is welkom!”

Salland Zorgverzekeringen Innovatieprijs 

Salland Zorgverzekeringen investeert in sport en beweging in de regio onder meer door de uitreiking van de Salland Zorgverzekeringen Innovatieprijs en de Salland Clubactie voor sponsoring van sportverenigingen. Eerder dit jaar dienden sportverenigingen het plan in om in aanmerking te komen voor de Salland Zorgverzekeringen Innovatieprijs. De ingediende plannen zijn door de jury beoordeeld op sociaal-maatschappelijk doel: het stimuleren van duurzame beweging van leden en/of inwoners in de omgeving van de sportvereniging en mate van vernieuwing in de directe omgeving. De jury bestaat uit: Martijn Abbenhues (voormalig profvoetballer FC Twente, PEC Zwolle en relatiebeheerder bij Salland Zorgverzekeringen), Christian Jeurnink (veldtrainer van SV Colmschate 1 en manager Salland Zorgverzekeringen) en Joëlle Zeggelaar (hardloper en contentmarketeer Salland Zorgverzekeringen). 

Breng jouw stem uit

De winnaar (de sportclub met de meeste stemmen) wordt bekendgemaakt medio juni. Stemmen is mogelijk vanaf 31 mei tot 11 juni 2023.