Zorgdossier darmkanker

Praktische informatie bij de diagnose darmkanker

In het zorgdossier darmkanker leest u over het stellen van de diagnose darmkanker, de behandeling van darmkanker, de keuze van het beste ziekenhuis en meer. Er is videomateriaal en u vindt handige links. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan vergoedingen en advies vanuit de zorgverzekering.

 

Darmkanker in top 3

Darmkanker komt veel voor bij mannen en vrouwen. Ieder jaar krijgen 14.000 nieuwe patiënten darmkanker. Bij mannen staat darmkanker op de derde plaats van meest voorkomende tumoren. Bij vrouwen zelfs op de tweede plaats, na borstkanker.

 

Diagnose en behandeling

Is er een vermoeden van darmkanker? Met een verwijzing van de huisarts komt u vaak terecht bij de maag-, darm- en leverarts (mdl-arts) voor onderzoek en het stellen van een diagnose.

De beste zorg bij darmkanker

Wanneer u te maken krijgt met darmkanker, wilt u natuurlijk de beste zorg:

Vergoedingen zorgverzekering

De basisverzekering en onze aanvullende verzekeringen bieden vergoedingen die van belang kunnen zijn bij darmkankerzorg.

Video: als de diagnose darmkanker is

In deze video krijgt u uitleg hoe de diagnose darmkanker tot stand komt, wat er gebeurt als de diagnose daadwerkelijk darmkanker is en met welke specialisten u te maken krijgt.

 

Bekijk de video

 

Heeft u nog vragen?

Voor informatie en vragen over zorg en zorgverleners belt u met onze Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70.