Kraamzorgservice

Zorg rondom zwangerschap en bevalling

Hartelijk gefeliciteerd met uw zwangerschap. Nu u een kindje verwacht, moet u een aantal praktische zaken regelen voor de zorg rondom uw zwangerschap en de geboorte. Om zo onbezorgd mogelijk van uw zwangerschap te kunnen genieten, neemt de Salland Kraamzorgservice u graag een aantal belangrijke zaken uit handen.

Inschrijven voor kraamzorg en kraampakket

Wacht niet te lang met uw inschrijving voor kraamzorg. Neem voor de vijfde maand van de zwangerschap contact met ons op. Heeft u de Plus of Top als aanvullende verzekering? Dan kunt u een gratis kraampakket aanvragen bij uw inschrijving voor kraamzorg. Dit pakket bevat al het noodzakelijke voor een thuisbevalling.

 

KRAAMZORG AANVRAGEN

 

Nadat u zich heeft aangemeld voor kraamzorg neemt de kraamzorginstelling contact met u op voor een telefonische intake of het maken van een afspraak. Heeft u recht op een kraampakket, dan krijgt u deze rond de 34e week van de zwangerschap toegestuurd.

Welke kraamzorginstelling?

Wij hebben met een groot aantal kraamzorginstellingen afspraken gemaakt. Voor informatie kunt u bellen met  079 34 30 450. Heeft u een voorkeur voor een kraamzorginstelling, geef dat dan bij uw aanmelding aan. Gaat uw voorkeur uit naar een kraamzorginstelling waarmee wij geen afspraken hebben gemaakt? Houdt u dan rekening met een maximumvergoeding.

Vergoedingen basisverzekering

Vanuit de basisverzekering heeft u recht op een vergoeding van de kosten van kraamzorg. Hoeveel uren kraamzorg u ontvangt, stelt de zorgaanbieder vast in overleg met de verloskundige en met ons. Voor het bepalen van het aantal uren en dagen is het ‘Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg’ leidend. Het aantal uren en dagen is onder andere afhankelijk van de gezinssamenstelling en de aanwezigheid van mantelzorg. Bekijk het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (pdf).

Voor kraamzorg geldt een wettelijke eigen bijdrage. Wordt uw wettelijke eigen bijdrage vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, dan ontvangt u in de meeste gevallen geen rekening.

Kraampakket zelf kopen

Heeft u een Start of Extra als aanvullende verzekering? U ontvangt dan geen gratis kraampakket. Om toch goed voorbereid te zijn kunt u dit ook zelf kopen. Onze leverancier Natalis biedt een kraampakket aan met alles wat u nodig heeft voor een thuisbevalling. Via de website van Natalis kunt het kraampakket online bestellen.

Meld uw baby aan als verzekerde

Wij verwelkomen uw kindje graag als nieuwe verzekerde van Salland Zorgverzekeringen. Het aanmelden van een geboorte regelt u eenvoudig online via het wijzigingsformulier. Meld uw kindje in ieder geval binnen vier maanden na de geboorte aan!

Meer informatie

Heeft u nog vragen over zorg rondom de zwangerschap en geboorte? Neem contact op met (079) 34 30 450. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.