Borstkolf en borstvoeding

Op zoek naar de juiste borstkolf

U geeft borstvoeding of wil borstvoeding gaan geven en bent op zoek naar een (borst)kolf. Waar moet u dan op letten en hoe bepaalt u welke soort kolf u nodig heeft.

Soorten kolven

Er bestaan verschillende soorten kolven: handmatige, enkele en dubbelzijdige kolven. Ook zijn er elektrische kolven. Elektrisch kolven is effectiever en bespaart veel tijd. Kolft u dagelijks of meerdere keren per dag, overweeg dan een dubbelzijdige kolf.

Verschillende merken

Elk merk heeft voor- en nadelen. Bijna ieder merk heeft een handkolf in het assortiment, zowel enkel als dubbelzijdig. Daarnaast kent ieder merk zijn eigen, unieke systeem. Zo bootst Medela het drinken van je kindje na met het twee-fasen kolf systeem. De Philips Avent herkent je kolfritme en past zich daar op aan. De Medela en Philips zijn vrij prijzig, goedkopere alternatieven zijn kolven van Ameda, Tommee Tippie en Ardo.

Huren of kopen?

Een elektrische kolf is een kostbaar apparaat. De koop kan een flinke investering zijn. Daar staat tegenover dat u de kolf langere tijd en voor meer kinderen kunt gebruiken. Een kolf huren kan een goede keuze zijn wanneer u voor een kortere periode borstvoeding gaat geven. Ook om het kolven eerst uit te  proberen is huren een goede optie.
 

Gaat u langere tijd gebruik maken van  een kolfapparaat, dan is huren niet slim. U heeft altijd de kosten van een kolfset in verband met hygiëne. Het loont zich dan een kolfapparaat te kopen.

 

Als Salland verzekerde huurt u met korting een borstkolf bij thuiszorgwinkel Deventer.