Basisverzekering Salland

 

Wijzigingen zorgverzekering 2018

Vanaf Prinsjesdag breekt er een tijd van veranderingen aan. De overheid maakt haar plannen voor het basispakket bekend en wij bekijken wat we volgend jaar aanbieden in onze aanvullende verzekeringen. Op deze pagina houden we u op de hoogte van alle wijzigingen die met uw zorgverzekering te maken hebben.

Eigen risico

Op Prinsjesdag stelde het kabinet voor om het verplicht eigen risico te verhogen naar €400,-. Een dag later schreef Gerrit Zalm in een brief naar minister Schippers dat dit misschien toch niet gaat gebeuren. Via een spoedprocedure voor een wetswijziging is inderdaad besloten dat het verplicht eigen risico niet wordt verhoogd in 2018. Het blijft dus €385,-. U kunt hier meer over lezen op onze nieuwspagina.

Basisverzekering

Op Prinsjesdag maakte de overheid bekend het volgende toe te willen voegen aan de basisverzekering:

 

  • Als u artrose aan de heup- en kniegewrichten heeft: vergoeding van 12 behandelingen oefentherapie per 12 maanden.
  • Als u een oncologiepatiënt bent en wordt behandeld met immuuntherapie: vergoeding van het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.

Aanvullende verzekeringen

Bij ons kunt u kiezen uit vier aanvullende verzekeringen en drie losse tandartsverzekeringen. Op dit moment is nog niet bekend wat hierin verandert voor 2018.

Premie

Uiterlijk 12 november maken wij onze premie bekend. Wilt u daar als eerste van op de hoogte zijn? Laat dan uw e-mailadres achter.