Vaccinaties voor reizigers

Vergoeding vaccinaties 2021

  1. Wat zijn vaccinaties voor reizigers?
  2. Wanneer komt u voor een vergoeding in aanmerking?
  3. Vergoeding vaccinaties voor reizigers in 2021
  4. Geen wettelijke eigen bijdrage
  5. Geen eigen risico
  6. Bij wie kunt u terecht?

Let op: de informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. U kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (pdf).

1. Wat zijn vaccinaties voor reizigers?

Vaccinaties voor reizigers zijn inentingen om het krijgen van een ziekte in het buitenland te voorkomen. Onder deze zorg vallen ook geneesmiddelen en de voor de geneesmiddelen en vaccinaties nodige consulten. Voorbeelden zijn pillen tegen malaria of een inenting tegen gele koorts.

2. Wanneer komt u voor een vergoeding in aanmerking?

U heeft recht op een vergoeding van vaccinaties en geneesmiddelen als deze nodig zijn volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Uw zorgverlener stelt de medische noodzaak vast op basis van uw persoonlijke situatie.

3. Vergoeding vaccinaties voor reizigers in 2021

Vanuit de aanvullende verzekering Top heeft u recht op vergoeding van geneesmiddelen, vaccinaties en de nodige consulten.
 

Zorgverzekering Vergoeding
Basisverzekering geen

 

Aanvullende verzekering Vergoeding
Start geen
Extra geen
Plus geen
Top maximaal € 250,- per kalenderjaar

4. Geen wettelijke eigen bijdrage

Er geldt geen wettelijke eigen bijdrage voor vaccinaties of geneesmiddelen die onder deze vergoeding vallen.

5. Geen eigen risico

Voor vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen geldt geen eigen risico.

6. Bij wie kunt u terecht?

U kunt voor vaccinaties terecht bij een huisarts of een vaccinatiebureau dat voldoet aan de kwaliteitseisen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR), de GGD, Meditel, Thuisvaccinatie.nl en Travel Health Clinics. Kijk op de website van het LCR voor een vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Apothekers en apotheekhoudende huisartsen mogen de stoffen voor vaccinaties en geneesmiddelen op recept leveren. Bij het indienen van de nota moet u een kopie van het recept meesturen.

Voor meer informatie over vaccinaties en geneesmiddelen kunt u bellen met onze Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

< Terug naar vergoedingenoverzicht zorgverzekering