Sportmedisch advies

Sporters met vragen over medische problemen kunnen voor advies terecht bij een sportmedische instelling. Een sportarts geeft dan een passend advies. 
Vrouw eet een appel
Vrouw eet een appel
Sporters met vragen over medische problemen kunnen voor advies terecht bij een sportmedische instelling. Een sportarts geeft dan een passend advies. 

Het sportmedisch advies is voor beginnende sporters en ervaren sporters. Het onderzoek richt zich op uw geschiktheid om te sporten. Heeft u een chronische blessure en wilt u sporten? Ook dan kunt u voor advies terecht bij een sportmedische instelling.

Keuringen zoals de rijbewijs-, ballonvaarders-, vliegers- en duikerskeuring, vallen niet onder het sportmedisch onderzoek. Lees hier over de vergoeding van de medische keuring rijbewijs.

Vergoedingen 2022

Vergoeding sportmedisch advies

Vanuit de aanvullende verzekeringen Plus en Top heeft u recht op een vergoeding van sportmedisch onderzoek en (sportblessure) consulten:
Zorgverzekering Vergoeding
Basisverzekering geen
Aanvullende verzekering
Vergoeding
Start geen
Extra geen
Plus maximaal € 125,- per kalenderjaar
Top maximaal € 250,- per kalenderjaar

Geen wettelijke eigen bijdrage

Er geldt geen wettelijke eigen bijdrage voor sportmedisch advies.

Geen eigen risico

Voor vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen geldt geen eigen risico.

Bij wie kunt u terecht?

U kunt terecht bij een sportmedische instelling die is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI). Op de website van de FSMI vindt u een sportmedische instelling bij u in de buurt. Als u een nota indient, dan moet hierop vermeld staan dat de instelling is aangesloten bij de FSMI.

Uw verzekering

Wilt u weten hoe u verzekerd bent? In Mijn Salland vindt u alle informatie over uw eigen zorgverzekering.

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoedingen voor 2022. U kunt alleen rechten ontlenen aan onze algemene verzekeringsvoorwaarden 2022

Tarieven niet-gecontracteerde zorg

We hanteren maximumtarieven voor zorg door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met de Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.