Spataderbehandeling

Spataderen zijn verwijde aderen die meestal in de benen voorkomen. U herkent spataderen als vergrote en bochtige aderen in het been. 
Vrouw eet een appel
Vrouw eet een appel
Spataderen zijn verwijde aderen die meestal in de benen voorkomen. U herkent spataderen als vergrote en bochtige aderen in het been. 

Spataderbehandeling

Spataderen zijn verwijde aderen die meestal in de benen voorkomen. U herkent spataderen als vergrote en bochtige aderen in het been. Ze ontsieren niet alleen uw benen, maar kunnen ook pijn geven. Een spataderbehandeling kan dan een oplossing bieden. Een fleboloog is een arts die gespecialiseerd is in de behandeling van spataderen.

Wat krijgt u vergoed in 2023?

Zorgverzekering Vergoeding
Basisverzekering 100% (bij medische noodzaak en behandeling in een regulier ziekenhuis)
Aanvullende verzekering
Vergoeding
Start geen
Extra geen
Plus geen
Top maximaal € 200,- per kalenderjaar

Wanneer komt u in aanmerking?

Vanuit de basisverzekering heeft u recht op vergoeding van een spataderbehandeling als er een medische indicatie is. Uw behandelend arts is op de hoogte van de voorwaarden van vergoeding uit de basisverzekering en kan u vertellen of u aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

Als u niet in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering, kunt u een vergoeding krijgen als u de aanvullende verzekering Top heeft afgesloten.

Eigen bijdrage

Voor spataderbehandeling geldt geen wettelijke eigen bijdrage.

Eigen risico

Als u 18 jaar of ouder bent, dan telt de behandeling vanuit de basisverzekering mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico. Als de behandeling vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering, dan telt het niet mee voor het eigen risico.

Wat moet u regelen?

Voor een spataderbehandeling heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Dit geldt zowel voor de behandeling die vanuit de basisverzekering als de aanvullende verzekering vergoed wordt. Als de behandeling vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt, stuurt u een kopie van de verwijzing mee met de declaratie.

Bij wie kunt u terecht?

Voor behandeling van spataderen kunt u terecht bij een medisch specialist die werkt als fleboloog. Gaat u voor een spataderbehandeling uit de basisverzekering naar een zorgaanbieder met wie wij geen afspraken hebben gemaakt? In dat geval gelden de tarieven van de tarievenlijst voor niet-gecontracteerde zorg. Zijn de tarieven van de niet-gecontracteerde zorgaanbieder hoger dan onze maximumtarieven, dan is het verschil voor uw eigen rekening.

Uw verzekering

Wilt u weten hoe u verzekerd bent? In Mijn Salland vindt u alle informatie over uw eigen zorgverzekering.

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoedingen voor 2022. U kunt alleen rechten ontlenen aan onze algemene verzekeringsvoorwaarden 2022

Tarieven niet-gecontracteerde zorg

We hanteren maximumtarieven voor zorg door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met de Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.