Spataderbehandeling

Vergoeding zorgverzekering 2018

  1. Wat is een spataderbehandeling?
  2. Verwijzing nodig voor een spataderbehandeling
  3. Vergoeding spataderbehandeling in 2018
  4. Geen wettelijke eigen bijdrage
  5. Geen eigen risico
  6. Bij wie kunt u terecht?

Let op: de informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. U kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (pdf).

1. Wat is een spataderbehandeling?

Spataderen zijn verwijde aderen die meestal in de benen voorkomen. U herkent spataderen als vergrote en bochtige aderen in het been. Spataderen ontsieren niet alleen uw been, maar kunnen ook pijnlijke benen geven. Een spataderbehandeling kan dan een oplossing bieden. Een fleboloog is een arts die gespecialiseerd is in de behandeling van spataderen.

2. Verwijzing nodig voor een spataderbehandeling

Voor een spataderbehandeling heeft u een verwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist. Bij het declareren van de rekening stuurt u een kopie van de verwijzing mee.

3. Vergoeding spataderbehandeling in 2018

Vanuit de Salland Basisverzekering heeft u in 2018 recht op vergoeding van een spataderbehandeling als er een medische noodzaak is en de behandeling plaatsvindt in een regulier ziekenhuis. Vanuit de aanvullende verzekering Top heeft u recht op een vergoeding van €200,- voor een spataderbehandeling.
 

Zorgverzekering Vergoeding 2018
Basisverzekering 100% (bij medische noodzaak en behandeling in een regulier ziekenhuis)

 

Aanvullende verzekering Vergoeding 2018
Start geen
Compact geen
Extra geen
Plus geen
Top maximaal € 200,- per kalenderjaar

4. Geen wettelijke eigen bijdrage

Voor spataderbehandeling geldt geen wettelijke eigen bijdrage. Zijn de kosten van de spataderbehandeling hoger dan het maximale bedrag dat wij vergoeden, dan is het verschil voor uw rekening.

5. Eigen risico

Als u 18 jaar of ouder bent, dan telt de behandeling vanuit de basisverzekering mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico.

6. Bij wie kunt u terecht?

Voor behandeling van spataderen kunt u terecht bij een medisch specialist die werkt als fleboloog.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

< Terug naar vergoedingenoverzicht zorgverzekering