Logeerhuis

Vergoeding zorgverzekering 2021

  1. Wat is een logeerhuis?
  2. Wanneer komt u voor een vergoeding in aanmerking?
  3. Vergoeding logeerhuis in 2021
  4. Eigen bijdrage
  5. Geen eigen risico
  6. Bij wie kunt u terecht?

Let op: de informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. U kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (pdf).

1. Wat is een logeerhuis?

Een logeerhuis is een instelling die is verbonden aan een ziekenhuis. In een logeerhuis kunnen bezoekende gezinsleden verblijven tijdens een ziekenhuisopname. Een voorbeeld van een logeerhuis is een Ronald McDonald Huis.

2. Wanneer komt u voor een vergoeding in aanmerking?

U heeft recht op vergoeding van verblijf in een logeerhuis van één of meer bezoekende gezinsleden. Dat betekent dat een gezinslid een vergoeding krijgt voor verblijf in een logeerhuis als u bent opgenomen in een ziekenhuis. Het gezinslid moet wel op hetzelfde adres als u wonen en bij Salland Zorgverzekeringen verzekerd zijn. De maximale vergoeding geldt voor het totaal aantal bezoekende gezinsleden dat verblijft in het logeerhuis.

Het logeerhuis moet verbonden zijn aan het ziekenhuis waar u bent opgenomen. Is er geen logeerhuis in de buurt of is er geen plaats beschikbaar, dan heeft u recht op vergoeding van verblijf in een pension.

Bij het declareren van de rekening voor het verblijf in een logeerhuis, stuurt u een bewijs van de ziekenhuisopname mee.

3. Vergoeding logeerhuis in 2021

Vanuit de aanvullende verzekeringen Plus en Top heeft u recht op vergoeding van verblijf in een logeerhuis bij ziekenhuisopname.
 

Zorgverzekering Vergoeding
Basisverzekering geen

 

Aanvullende verzekering Vergoeding
Start geen
Extra geen
Plus maximaal € 25,- per dag tot maximaal € 250,- per kalenderjaar
Top maximaal € 25,- per dag tot maximaal € 500,- per kalenderjaar

4. Eigen bijdrage

Wij vergoeden maximaal € 25,- per dag voor verblijf in een logeerhuis tot een bepaald maximumbedrag per kalenderjaar. Als de prijs voor verblijf hoger is dan onze maximale vergoeding, dan betaalt u zelf het verschil.

5. Geen eigen risico

Voor vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen geldt geen eigen risico.

6. Bij wie kunt u terecht?

U kunt terecht bij een logeerhuis dat verbonden is aan het ziekenhuis. Is er geen logeerhuis in de buurt of is er geen plaats beschikbaar, dan kunt u terecht in een pension.

Voor vragen of meer informatie over verblijf in een logeerhuis kunt u bellen met onze Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

< Terug naar vergoedingenoverzicht zorgverzekering