Therapeutisch zwemmen

Therapeutisch zwemmen is bewegen in extra verwarmd water. Therapeutisch zwemmen gebeurt altijd onder deskundige begeleiding.
Man bij dokter
Man bij dokter
Therapeutisch zwemmen is bewegen in extra verwarmd water. Therapeutisch zwemmen gebeurt altijd onder deskundige begeleiding.

Vergoedingen

Wanneer komt u voor vergoeding in aanmerking?

U heeft recht op vergoeding van zwemmen in extra verwarmd water als u de ziekte van Bechterew, reumatoïde artritis (een vorm van reuma) of spierreuma (polymyalgia rheumatica) heeft. U maakt hiervoor gebruik van een speciaal voor dat doel extra verwarmd zwembad.

Vergoeding therapeutisch zwemmen

Vanuit de aanvullende verzekeringen Plus en Top heeft u recht op vergoeding van therapeutisch zwemmen.
Basispolis
Geen
Start
Geen
Extra
Geen
Plus
Maximaal € 100,- per kalenderjaar
Top
Maximaal € 200,- per kalenderjaar

De vergoeding is onderdeel van een groep van verschillende vormen van zorg, waarvoor één vergoeding geldt. De maximale vergoeding geldt voor de volgende onderdelen samen:

Geen wettelijke eigen bijdrage

Er geldt geen wettelijke eigen bijdrage voor therapeutisch zwemmen, omdat het om een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering gaat. Zijn de kosten van therapeutische zwemmen hoger dan het maximale bedrag dat wij vergoeden voor de verschillende onderdelen samen? Het resterende bedrag is dan voor uw rekening.

Geen eigen risico

Voor vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen geldt geen eigen risico.

Bij wie kunt u terecht?

U kunt voor therapeutisch zwemmen terecht bij een speciaal voor dat doel extra verwarmd zwembad.

Verwijzing nodig voor therapeutisch zwemmen

Voor vergoeding van therapeutisch zwemmen heeft u een voorschrift nodig van uw huisarts of medisch specialist. Bij de declaratie van de rekening stuurt u een kopie van de verwijzing mee.

Uw verzekering

Wilt u weten hoe u verzekerd bent? In Mijn Salland vindt u alle informatie over uw eigen zorgverzekering (onder Mijn Zorgverzekering > Zorgverzekering inzien).

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. U kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF)

Tarieven niet-gecontracteerde zorg

We hanteren maximumtarieven voor zorg door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder.

Vergoedingen 2021

Bekijk ook de vergoedingen van 2021.

Meer informatie

Met onze zorgzoeker vindt u een (gecontracteerde) zorgverlener bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u bellen met de Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.