Man bij dokter
Man bij dokter

Oorstandcorrectie

Een oorstandcorrectie corrigeert de stand van de oren als de oren van het hoofd afstaan (flaporen).

Vergoedingen

Wanneer komt u voor een vergoeding in aanmerking?

U heeft recht op vergoeding van een oorstandcorrectie als u jonger bent dan 18 jaar.

Vergoeding oorstandcorrectie

Vanuit de aanvullende verzekering Top heeft u recht op de vergoeding van een oorstandcorrectie.
Basispolis
Geen
Start
Geen
Extra
Geen
Plus
Geen
Top
100%

Geen wettelijke eigen bijdrage

Voor een oorstandcorrectie geldt geen wettelijke eigen bijdrage. Het kan wel voorkomen dat u zelf bij moet betalen als u naar een ongecontracteerde zorgverlener gaat. In dat geval hanteren wij namelijk een maximale vergoeding van € 1.250,- voor beide oren samen. Alles boven dit bedrag betaalt u dus zelf.

Geen eigen risico

De kosten van vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering tellen niet mee voor het eigen risico.

Bij wie kunt u terecht?

Een (gecontracteerd) ziekenhuis en een (gecontracteerd) zelfstandig behandelcentrum mogen de oorstandcorrectie uitvoeren. Gecontracteerde zorg is zorg door een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum waarmee wij speciaal voor het verrichten van oorstandcorrecties afspraken hebben gemaakt. Ziekenhuizen waarmee wij algemene afspraken voor medisch specialistische zorg hebben gemaakt, vallen hier niet onder. Bekijk hier de gecontracteerde zorgverleners voor oorstandcorrectie (PDF).

Gaat u naar een zorgverlener met wie wij geen afspraken hebben gemaakt? In dat geval gelden de tarieven van de tarievenlijst voor niet-gecontracteerde zorg. Zijn de tarieven van de niet-gecontracteerde zorgverlener hoger dan onze maximumtarieven, dan is het verschil voor uw eigen rekening.

Voorwaarden 2021

Bekijk ook de voorwaarden van 2021.

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. U kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Meer informatie

Met onze zorgzoeker vindt u een (gecontracteerde) zorgverlener bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u bellen met de Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.