Man bij dokter
Man bij dokter

Logeerhuis

Een logeerhuis is een instelling die is verbonden aan een ziekenhuis. In een logeerhuis kunnen bezoekende gezinsleden verblijven tijdens een ziekenhuisopname. Een voorbeeld van een logeerhuis is een Ronald McDonald Huis.

Vergoedingen

Wanneer komt u voor een vergoeding in aanmerking?

U heeft recht op vergoeding van verblijf in een logeerhuis van één of meer bezoekende gezinsleden. Dat betekent dat een gezinslid een vergoeding krijgt voor verblijf in een logeerhuis als u bent opgenomen in een ziekenhuis. Het gezinslid moet wel op hetzelfde adres als u wonen en bij Salland Zorgverzekeringen verzekerd zijn. De maximale vergoeding geldt voor het totaal aantal bezoekende gezinsleden dat verblijft in het logeerhuis.

Het logeerhuis moet verbonden zijn aan het ziekenhuis waar u bent opgenomen. Is er geen logeerhuis in de buurt of is er geen plaats beschikbaar, dan heeft u recht op vergoeding van verblijf in een pension.

Bij het declareren van de rekening voor het verblijf in een logeerhuis, stuurt u een bewijs van de ziekenhuisopname mee.

Vergoeding logeerhuis

Vanuit de aanvullende verzekeringen Plus en Top heeft u recht op vergoeding van verblijf in een logeerhuis bij ziekenhuisopname.
Zorgverzekering Vergoeding
Basisverzekering geen
Aanvullende verzekering Vergoeding
Start geen
Extra geen
Plus maximaal € 25,- per dag tot maximaal € 250,- per kalenderjaar
Top maximaal € 25,- per dag tot maximaal € 500,- per kalenderjaar

Eigen bijdrage

Wij vergoeden maximaal € 25,- per dag voor verblijf in een logeerhuis tot een bepaald maximumbedrag per kalenderjaar. Als de prijs voor verblijf hoger is dan onze maximale vergoeding, dan betaalt u zelf het verschil.

Geen eigen risico

Voor vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen geldt geen eigen risico.

Bij wie kunt u terecht?

U kunt terecht bij een logeerhuis dat verbonden is aan het ziekenhuis. Is er geen logeerhuis in de buurt of is er geen plaats beschikbaar, dan kunt u terecht in een pension.

Voorwaarden 2021

Bekijk ook de voorwaarden van 2021.

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. U kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF).

Meer informatie

Met onze zorgzoeker vindt u een (gecontracteerde) zorgverlener bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u bellen met de Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.