Borstprothese

Een borstprothese of mammaprothese is een uitwendig hulpmiddel dat de borst volledig of gedeeltelijk vervangt. Er zijn gebruiksklaar verkrijgbare borstprotheses, maar de borstprothese kan ook op maat voor u gemaakt worden. De borstprothese valt onder hulpmiddelenzorg.
Man bij dokter
Man bij dokter
Een borstprothese of mammaprothese is een uitwendig hulpmiddel dat de borst volledig of gedeeltelijk vervangt. Er zijn gebruiksklaar verkrijgbare borstprotheses, maar de borstprothese kan ook op maat voor u gemaakt worden. De borstprothese valt onder hulpmiddelenzorg.

Vergoedingen Borstprothese

Voorschrift nodig voor borstprothese

U heeft voor een borstprothese een voorschrift nodig van een arts of mammacare-verpleegkundige. Heeft u een op maat gemaakte borstprothese nodig, dan heeft u bij het voorschrift ook een verklaring nodig dat een gebruiksklaar verkrijgbare borstprothese niet mogelijk of niet verantwoord is.

Bruikleen of eigendom?

U krijgt een borstprothese in eigendom. De minimale gebruiksduur van een borstprothese is 24 maanden. Lees het Reglement Hulpmiddelen (PDF) voor informatie over de vervanging van een borstprothese.

Vergoeding borstprothese

Basispolis
100%
Start
Geen
Extra
Geen
Plus
Geen
Top
Geen

Maximumtarieven niet-gecontracteerde leverancier

Is de hulpmiddelenzorg op tijd beschikbaar bij een gecontracteerde leverancier, maar maakt u toch gebruik van een niet-gecontracteerde leverancier? Wij hanteren dan een maximumvergoeding. De niet-gecontracteerde leverancier moet voldoen aan de voorwaarden die zijn gesteld in het Reglement Hulpmiddelen (PDF).

Een hulpmiddel dat wij in eigendom verstrekken, vergoeden wij tot maximaal 90% van de kosten die wij zouden maken als u de zorg van een gecontracteerde zorgaanbieder had gekregen. In dat geval vergoeden wij ook maximaal 90% van de eventuele reparatiekosten van het hulpmiddel.

Geen wettelijke eigen bijdrage

Voor een borstprothese geldt geen wettelijke eigen bijdrage.

Eigen risico

De kosten van een borstprothese tellen mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico.

Bij wie kunt u terecht?

U kunt voor een borstprothese terecht bij een gecontracteerde leverancier van hulpmiddelen. Een niet-gecontracteerde aanbieder moet een S.E.M.H. erkende hulpmiddelenleverancier zijn.

Toestemming aanvragen

Wilt u gebruik maken van een leverancier met wie wij geen afspraken hebben gemaakt? U heeft dan vooraf toestemming van ons nodig. Stuur uw voorschrift met offerte naar:

Salland Zorgverzekeringen
Medisch adviseur
Antwoordnummer 30
7400 VB Deventer

Een postzegel is niet nodig.

Uw verzekering

Wilt u weten hoe u verzekerd bent? In Mijn Salland vindt u alle informatie over uw eigen zorgverzekering (onder Mijn Zorgverzekering > Zorgverzekering inzien).

Let op

De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoeding. U kunt alleen rechten ontlenen aan onze verzekeringsvoorwaarden (PDF)

Tarieven niet-gecontracteerde zorg

We hanteren maximumtarieven voor zorg door een niet-gecontracteerde zorgaanbieder.

Vergoedingen 2021

Bekijk ook de vergoedingen van 2021.

Meer informatie

Met onze zorgzoeker vindt u een (gecontracteerde) zorgverlener bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u bellen met de Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.