Overstappen van zorgverzekeraar? Onze 5 tips

Overstappen zorgverzekering

 

Elk jaar kunt u overstappen van zorgverzekering. Redenen voor een overstap kunnen zijn:

  • U wilt gebruik maken van collectieve korting, bijvoorbeeld via het bedrijf waar u werkt.
  • U wilt meer of andere zorgkosten vergoed krijgen dan bij uw huidige verzekeraar.
  • U wilt een lagere premie betalen dan afgelopen jaar.
  • U bent niet tevreden over de service of bedrijfsvoering van uw huidige verzekeringsmaatschappij.

 

Denkt u erover om van zorgverzekeraar te veranderen? Wij geven u graag 5 tips om een keuze te maken die bij u past. Benieuwd naar de zorgverzekeringen van Salland? Stel dan direct uw pakket samen en bereken u premie!

 

PREMIE BEREKENEN

 

Tip 1: Breng uw zorgkosten in kaart vóór het overstappen van zorgverzekering

Wanneer u van zorgverzekeraar wilt veranderen, kan het handig zijn om eerst uw mogelijke zorgkosten voor het komende jaar in kaart te brengen. Onvoorziene zorgkosten kunnen natuurlijk altijd voorkomen, maar van sommige zorg weet u al dat u het afneemt of af gaat nemen. Welke zorgkosten maakte u bijvoorbeeld afgelopen jaar? Zou dit een algemene inschatting kunnen zijn voor komend jaar? Mogelijk verwacht u veranderingen in uw persoonlijke situatie. Wie weet heeft u een kinderwens of heeft uw zoon of dochter volgend jaar misschien een beugel nodig? Neem dit mee in uw berekening.

Tip 2: Zorgverzekeringen vergelijken

Wanneer u wilt wisselen van zorgverzekering, kan het handig zijn vergelijkingssites te raadplegen. Dit zijn websites die voor u bestaande zorgverzekeringen met elkaar vergelijken op basis van uw voorkeuren. Op deze manier krijgt u op een onafhankelijke manier inzicht in welk aanbod er is in basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Natuurlijk kunt u ook de websites van verschillende ziektekostenverzekeraars bezoeken. Hier vindt u de verschillende voorwaarden, typen verzekeringen en bijbehorende vergoedingen.

Tip 3: Bekijk of u zich aanvullend wilt verzekeren

Waarschijnlijk heeft u bij het vergelijken al gezien of een basisverzekering uw zorgbehoefte voldoende dekt of dat u kiest voor een aanvullende verzekering. Een aanvullende zorgverzekering kan u extra vergoedingen bieden passend bij de zorgkosten die u verwacht te maken, maar natuurlijk ook eventuele onverwachte zorgkosten. Salland Zorgverzekeringen biedt u de keuze uit 4 aanvullende zorgverzekeringen:

 

Wilt u zich extra verzekeren voor tandartskosten? Bekijk dan eens onze 3 aanvullende tandartsverzekeringen:

Tip 4: Beslis op tijd

Overstappen van zorgverzekering midden in het jaar is alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer:

  • u 18 jaar bent geworden en nu moet gaan betalen voor de zorgverzekering;
  • u en uw partner gaan scheiden en u niet zelf de hoofdverzekerde bent;
  • u uit militair dienstverband komt;
  • u inwoner van Nederland wordt.

 

Tot wanneer kan ik overstappen?

In principe sluit u een zorgverzekering voor minimaal een jaar af. Wanneer u wilt overstappen, zegt u uw zorgverzekering uiterlijk 31 december op. U kunt zich dan tot en met 31 januari van het volgende jaar aanmelden voor een nieuwe zorgverzekering.  Kortom, overstappen van zorgverzekering na 1 januari kan tot het einde van die maand, mits u uw oude verzekering al heeft opgezegd.

Tip 5: Kies een zorgverzekeraar die bij u past

Natuurlijk kunt u uw keuze voor een zorgverzekeraar baseren op de hoogte van de premie, de aanvullende verzekeringen en de vergoedingen. Maar het kan zeker lonen ook te kijken naar de bedrijfsvoering en service van de verzekeraar. Zo maakt u een keuze die nog beter bij u past. Wij stellen ons graag aan u voor!

 

Ruime, landelijke zorgkeuze

Salland Zorgverzekeringen is een regionale verzekeraar voor inwoners van Gelderland en Overijssel. Wij bieden onze verzekerden een ruime, landelijke zorgkeuze. Salland heeft geen winstoogmerk. Een groot deel van uw premie herinvesteren wij daarnaast direct in de zorg. Wij ondersteunen regionale projecten, ook bij u in de buurt. Dit kan een project op het gebied van zorg zijn, maar ook een project rondom bewegen en saamhorigheid. Zo zijn wij onder andere sponsor van de Sallandse Wandelvierdaagse en de Diepe Hel Holterbergloop. Wij geloven in een samenleving waar mensen naar elkaar omkijken en ondersteunen u daarnaast graag in een gezond en actief leven.

 

Laagdrempelig en persoonlijk
Onze service is laagdrempelig en persoonlijk. Zo kunt u ons onder meer bereiken via telefoon, whatsapp en Facebook. Wij staan dicht bij onze verzekerden en helpen u graag verder. Meer weten? Neem gerust een kijkje op onze website of bereken direct uw premie.

 

Meer over Salland

 

PREMIE BEREKENEN