Vrijwillig eigen risico

 

Korting zorgpremie bij een vrijwillig eigen risico
Bij uw basisverzekering kunt u naast het verplicht eigen risico ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Een voordelige keuze als u in een jaar geen zorgkosten verwacht. Het vrijwillig eigen risico geldt alleen voor zorg uit het basispakket. Met de zorgverzekering van Salland Zorgverzekeringen kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100,-,  € 200,-, € 300,-, € 400,- of € 500,-. Kiest u voor een vrijwillig eigen risico, dan krijgt u een aantrekkelijke korting op uw zorgpremie.

Premiekorting bij een vrijwillig eigen risico

Als u kiest voor een vrijwillig eigen risico, dan krijgt u van ons premiekorting. Hoe hoger uw vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie voor uw basisverzekering. Uw premiekorting kan oplopen tot wel 19%.
 

Vrijwillig eigen risico

(per jaar)

Premie basisverzekering

(per maand)

Premiekorting

(per maand)

geen € 123,90 geen
€ 100,- € 120,90 € 3,-
€ 200,- € 117,90 € 6,-
€ 300,- € 114,90 € 9,-
€ 400,- € 111,90 € 12,-
€ 500,- €  98,90 € 25,-

U kunt de hoogte van uw vrijwillig eigen risico ieder jaar aanpassen. De wijziging gaat in per 1 januari van het volgende jaar.

Wanneer kan het vrijwillig eigen risico een goede keuze zijn?

  • U verwacht geen zorg uit het basispakket te gebruiken.
  • U heeft geen chronische ziekte of klachten.
  • U kunt het totaalbedrag van het verplicht en vrijwillig eigen risico zonder moeite betalen.

Betalen vrijwillig eigen risico

Maakt u gebruik van zorg waarvoor het eigen risico geldt, dan telt dit eerst mee voor uw verplicht eigen risico en daarna voor uw vrijwillig eigen risico. Bekijk onze rekenvoorbeelden voor een uitleg over het eigen risico in de zorgverzekering.