Overstappen zorgverzekering; gemakkelijk en snel

Past uw zorgpolis nog bij uw behoeften of wilt u overstappen van zorgverzekering in 2023?
Vrouw eet een appel
Vrouw eet een appel
Past uw zorgpolis nog bij uw behoeften of wilt u overstappen van zorgverzekering in 2023?

Een regionale zorgverzekeraar

U sluit een zorgverzekering af voor de periode van 1 januari tot en met 31 december. Uiterlijk 12 november maken zorgverzekeraars nieuwe premies en pakketten bekend. Dat is een mooi moment om uw huidige zorgverzekering eens onder de loep te nemen en te vergelijken met andere aanbieders. Woont u in Gelderland of Overijssel en bent u op zoek naar een kwalitatieve zorgverzekering? Bekijk dan de regionale zorgpolis van Salland. Onze zorgverzekering biedt zeer ruime zorgkeuze én ondersteunt regionale projecten, ook bij u in de buurt. Overstappen naar een Salland zorgverzekering in 2023 biedt vele voordelen.

Waarom overstappen?

De basisverzekering is verplicht voor iedereen in Nederland. De regering bepaalt elk jaar de inhoud van de basisverzekering. Vervolgens bekijkt uw zorgverzekeraar de inhoud, voorwaarden en vergoedingen van de zorgverzekeringen en de nieuwe maandelijkse premie wordt bepaald. Wijzigingen kunnen ervoor zorgen dat uw huidige pakket niet meer past bij uw wensen, eisen en zorgbehoeften. U kunt uw pakket aanpassen of ervoor kiezen om uw zorgverzekering op te zeggen. Overstappen is ook heel gemakkelijk. Als u zich bij ons aanmeldt, zeggen wij uw oude zorgverzekering op. 

Wat biedt een zorgverzekering bij Salland?

Wij zijn een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk die investeert in een gezonde levensstijl. Door middel van inspirerende informatie, events en voordelen, willen we u ondersteunen in een gezond en actief leven. Extra trots zijn wij op de regionale sportclubs, die grote aantallen leden in beweging brengen en samenbrengen. Daarom geven wij ze al jaren een financieel steuntje in de rug via de Salland Clubactie. 

Eén basisverzekering

Onze basisverzekering is toegankelijk voor iedereen die in Gelderland of Overijssel woont. Wij selecteren niet op leeftijd of gezondheid. Iedereen betaalt hetzelfde voor onze basisverzekering, hier maken we geen onderscheid in. Vrijwel de meeste zorg uit de basisverzekering is op naturabasis. Aangezien we met een ruim aantal zorgaanbieders een contract hebben, kunt u vrijwel altijd naar een zorgverlener van uw keuze. Ook buiten Gelderland en Overijssel.

Vier aanvullende pakketten

De basisverzekering dekt misschien maar een deel van uw zorgkosten. Wilt u extra zekerheid en ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie of acupunctuur? Kies dan voor een aanvullend pakket. Wij bieden maar liefst vier soorten. Op die manier kunt u een zorgverzekering op maat samenstellen.

Drie tandartsverzekeringen

Wilt u een vergoeding voor tandheelkundige zorg? Kies dan voor een tandartsverzekering. Deze kunt u los afsluiten, naast de basisverzekering. Kinderen (tot 18 jaar) krijgen tandartskosten (behalve een beugel) vergoed vanuit de basisverzekering. Voor een orthodontie vergoeding voor uw zoon of dochter kunt u er voor kiezen om volgend jaar een tandartsverzekering af te sluiten. Deze sluit u zelf af, uw kind is namelijk gratis meeverzekerd.

Overstappen zorgverzekering 2023

Wilt u zich bij ons aansluiten? Wij heten u van harte welkom! Als uw nieuwe verzekeraar doen wij ons best om u de beste zorgverzekering te bieden voor uw situatie. Het overstappen van zorgverzekering is eenvoudig en doorgaans mogelijk van 12 november tot en met 31 januari. U kunt zelf uw huidige zorgverzekering opzeggen. Dit is mogelijk tot en met 31 december. U heeft dan tot 1 februari de gelegenheid om bij ons een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze zal met terugwerkende kracht - per 1 januari - ingaan. Wilt u dat wij uw oude zorgverzekering opzeggen? Meldt u zich dan voor 1 januari bij ons aan.

Tussentijds van zorgverzekeraar veranderen

Tussentijds kiezen voor Salland als uw nieuwe verzekeraar is alleen mogelijk in bijzondere gevallen:

  • Als u nieuw bent in Nederland en u een zorgverzekering nodig heeft.
  • Als u 18 jaar bent geworden en een eigen zorgverzekering kunt afsluiten.
  • Als u gaat scheiden en een eigen zorgverzekering nodig heeft. Dit kan alleen als medeverzekerde.
  • Als uw huidige zorgverzekeraar de polisvoorwaarden heeft aangepast in uw nadeel.
  • Als u tijdens het jaar van baan verandert en wilt overstappen van uw huidige collectieve zorgverzekering naar de collectieve ziektekostenverzekering van Salland waarmee uw nieuwe werkgever afspraken heeft gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen over het overstappen van zorgverzekering in 2023? Neem dan contact op, wij helpen u graag.

Bent u overtuigd?

Overstappen naar Salland Zorgverzekeringen is snel geregeld. Wij helpen u graag.