Kiezen in 5 stappen: Welke zorgverzekering past bij mij?

In het aanbod van alle verschillende zorgverzekeraars kan het lastig zijn door de bomen het bos te zien. Er is keuze genoeg, maar u vraagt zich af; welke zorgverzekering past bij míj? Wij helpen u graag op weg met een 5-stappenplan.
Vrouw eet een appel
Vrouw eet een appel
In het aanbod van alle verschillende zorgverzekeraars kan het lastig zijn door de bomen het bos te zien. Er is keuze genoeg, maar u vraagt zich af; welke zorgverzekering past bij míj? Wij helpen u graag op weg met een 5-stappenplan.

STAP 1: Zorgbehoefte nagaan

Ten eerste kan het handig zijn om zo specifiek mogelijk vast te stellen welke zorg u volgend jaar mogelijk nodig hebt. Natuurlijk kunt u niet alle zorg voorzien, maar u weet bijvoorbeeld wel welke zorg u afgelopen jaar nodig had en welke kosten daarbij hoorden. Bent u al verzekerd bij Salland? Dan kunt u een overzicht van afgenomen zorg en eventueel bijbehorende kosten makkelijk terugvinden in Mijn Salland. U logt hierbij veilig in met DigiD.

Na het opzoeken van eerder afgenomen zorg, blikt u vooruit voor zover dat mogelijk is. Mogelijk gaat u volgend jaar bevallen en wilt u zich aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld een zwangerschapscursus? Of verwacht u volgend jaar met regelmaat naar de fysiotherapeut te moeten? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u geen nieuwe zorgkosten verwacht, maar wel meer vergoed wilt krijgen dan afgelopen jaar. Uw zorgverzekering vergelijken met andere basisverzekeringen en/of aanvullende pakketten kan ook dan handig zijn.

STAP 2: Verzekering vergelijken

Wanneer u een goed beeld heeft van uw verwachte zorgafname voor volgend jaar, kunt u zorgverzekeringen gaan vergelijken. Er zijn veel websites waarop u dit makkelijk kunt doen en zo antwoord kunt krijgen op de vraag ‘Welke zorgverzekering past bij mij?’. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn bij Salland Zorgverzekeringen? Bekijk dan eens onze zorgvergelijker. U kunt hiermee makkelijk bekijken of een aanvullende zorgverzekering van Salland bij u past. U kunt zich bij ons verzekeren als u inwoner bent van Overijssel of Gelderland.

Naar de zorgvergelijker

Natuurlijk kunt u ook alleen een basisverzekering bij ons afsluiten. De zorg die binnen de basisverzekering valt, is voor elke zorgverzekeraar gelijk. Wel bepaalt een zorgverzekeraar zelf de hoogte van vergoedingen en de premie. Ook stelt een zorgverzekeraar zelf vast bij welke zorgverleners u terecht kunt. Bij Salland Zorgverzekeringen heeft u een ruime keuze uit zorgverleners, zowel binnen als buiten de regio Salland.

STAP 3: Premies vergelijken

Zoals genoemd in stap 2 mag elke zorgverzekeraar zelf de hoogte van de premie bepalen. Dit is onder meer afhankelijk van de afspraken die gemaakt worden met zorgverleners. Via verschillende vergelijkingssites kunt u zorgverzekeringen en bijbehorende premies bekijken. Zo kunt u bekijken welke zorgverzekering het meest voor u vergoed tegen de laagste premie.

De premie bij Salland Zorgverzekeringen houden we zo betaalbaar mogelijk. We werken intensief samen met zorgverleners en investeren het grootste deel van de premie direct weer terug in de zorg. Wij zijn zoals Salland is. Kleinschalig, zorgzaam en dichtbij. Ook in 2023 kunt u uw zorgverzekering naar wens samenstellen. Naast de basisverzekering bieden we vier aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen.

STAP 4: Vrijwillig eigen risico bepalen

Iedere verzekerde betaalt zorgkosten tot een bepaald bedrag zelf. Dit noemen we het eigen risico. In 2023 is dit bedrag € 385,-. Pas wanneer u boven dit bedrag komt, heeft u recht op een (gedeeltelijke) vergoeding van overige zorgkosten. U kunt de premie voor de basisverzekering verlagen door te kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Bedenk wel goed of het in uw situatie verstandig is om hiervoor te kiezen. Als u namelijk onverwacht iets overkomt, kunnen de kosten hoog oplopen.

STAP 5: Welke zorgverzekering past bij míj? Goed gevoel bij de verzekeraar

Naast de (hoogte van) vergoedingen en premie, is een goed gevoel bij de verzekeraar zeker niet onbelangrijk. Vraagt u zich na het doorlopen van de voorgaande stappen nog steeds af; welke zorgverzekering past bij míj? Verdiep u dan eens in de achtergrond, service en werkwijze van de verzekeraar. Wij stellen ons alvast graag verder aan u voor.

Wie is Salland Zorgverzekeringen?

Salland is een regionale zorgverzekeraar waarbij je je kunt verzekeren als inwoner van Gelderland of Overijssel. Wij zijn een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk die investeert in een gezonde levensstijl. Door middel van inspirerende informatie, events en voordelen, willen we u ondersteunen in een gezond en actief leven. Extra trots zijn wij op de regionale sportclubs, die grote aantallen leden in beweging brengen en samenbrengen. Daarom geven wij ze al jaren een financieel steuntje in de rug via de Salland Clubactie.

Wij zijn sponsor van de IJsselloop, de Sallandse Wandel4daagse en de Diepe Hel Holterbergloop. Voor onze verzekerden doen we graag regelmatig iets extra’s. Zo organiseerden we bijvoorbeeld al een schaatsclinic met Carlijn Achtereekte en een lezing met vrouwencardiologe Angela Maas. Loopt u ook warm voor goede zorg in de regio en profiteert u graag van onze extra’s? Doe dan met ons mee.

Veelgestelde vragen

Deze 5 vragen krijgen wij vaak.

Salland biedt een regionale zorgverzekering. Wat houdt dat in?

Salland is een regionale zorgverzekeraar. Dit houdt in dat alleen inwoners van Gelderland en Overijssel bij ons een verzekering kunnen afsluiten. Door de focus op een specifieke regio kunnen we meer bieden dan alleen een ruime zorgkeuze. Zo ondersteunen we regionale projecten en ondersteunen we sportclubs in de regio door middel van de Salland Clubactie. Ook zijn we sponsor van onder andere de Salland Wandelvierdaagse en de Diepe Hel Holterbergloop.

Wat is een natura verzekering?

De Salland basisverzekering en aanvullende verzekeringen zijn natura polissen. Dit houdt in dat we met veel zorgverleners afspraken hebben gemaakt. Dit noemen we gecontracteerde zorg. Heeft u zorg nodig? Dan biedt onze zorgzoeker een goed overzicht van alle aangesloten zorgverleners.

U kunt met onze naturapolis in ieder geval naar bijna alle ziekenhuizen en tandartsen in Nederland. Bekijk de verzekeringsvoorwaarden voor een volledig overzicht.

Waarom een natura verzekering?

Een naturapolis biedt vooral veel voordelen en gemak. Door de gemaakte afspraken kunnen we de zorgpremie betaalbaar houden. Verder stuurt de zorgverlener uw factuur in veel gevallen direct naar ons toe. Hierdoor hoeft u niets voor te schieten.

Kiest u voor een zorgverlener waar geen afspraak mee gemaakt is? Dan kan het zijn dat u een gedeelte van de zorgkosten zelf moet betalen. Onze zorgzoeker geeft een helder overzicht van de gecontracteerde zorgverleners.

Welke aanvullende verzekering past bij mij?

Als de basisverzekering niet alle zorg vergoedt die u nodig heeft, kunt u kiezen voor een aanvullende verzekering. Wij bieden vier aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Onze productvergelijker laat precies zien wat u vergoed krijgt per aanvullende verzekering. Op die manier kiest u de verzekering die bij u past.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar is mogelijk vanaf half november tot en met 31 januari.

U kunt zelf uw oude zorgverzekering opzeggen of wij kunnen dit voor u doen, mits u zich voor 1 januari bij ons aanmeldt. Is uw oude zorgverzekering opgezegd op uiterlijk 31 december? Dan heeft u tot 1 februari de gelegenheid om bij ons een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze zal met terugwerkende kracht, per 1 januari, ingaan.