Overstappen zorgverzekering 2019


Overstappen zorgverzekering 2019


Een zorgverzekering wordt doorgaans afgesloten voor een periode van januari tot en met december. Medio november maken zorgverzekeraars nieuwe premies en pakketten bekend. Een mooi moment om uw huidige zorgverzekering eens onder de loep te nemen en te vergelijken met andere aanbieders. Bent u woonachtig in de provincie Gelderland of Overijssel en op zoek naar een kwalitatieve zorgverzekering? Bekijk dan de regionale zorgpolis van Salland. Onze zorgverzekering biedt zeer ruime zorgkeuze, een aantrekkelijke premie én ondersteunt regionale projecten, ook bij u in de buurt. Overstappen naar een Salland zorgverzekering in 2019 biedt vele voordelen.

 

BEREKEN UW PREMIE

 

 

Waarom overstappen?


De basisverzekering is verplicht voor iedereen in Nederland. De inhoud wordt bepaald door de Rijksoverheid en verandert jaarlijks. Op de derde dinsdag in september, Prinsjesdag, maakt de regering de nieuwe vergoedingen bekend.
Vervolgens bekijken de zorgverzekeraars de inhoud, voorwaarden en vergoedingen van de zorgverzekeringen en bepalen zij de nieuwe premies. Wijzigingen kunnen ervoor zorgen dat uw huidige pakket niet meer past bij uw wensen, eisen en zorgbehoeften. U kunt uw pakket aanpassen of kiezen voor een andere zorgverzekeraar en overstappen van zorgverzekering. 

 

ZORGVERZEKERING VERGELIJKEN

 

 

Wat biedt een zorgverzekering bij Salland?


Wij bieden een provinciale zorgverzekering voor inwoners van de provincie Gelderland en Overijssel.
Een regionale naturapolis biedt vele voordelen. Door het maken van goede afspraken met zorgverleners in de directe regio kunnen we u ruime zorgkeuze bieden terwijl we de zorgkosten zo laag mogelijk houden. Salland kent geen winstoogmerk en ondersteunt diverse regionale projecten. 

 

Bij Salland Zorgverzekeringen krijgt u een goede zorgpremie in 2019!


1 basisverzekering met zeer ruime keuze


Onze basisverzekering is toegankelijk voor iedereen in de regio. Wij selecteren niet op leeftijd of gezondheid. Onze zorgpremie voor de basisverzekering is voor iedereen gelijk. Vrijwel de meeste zorg uit de basisverzekering is op naturabasis. Aangezien we met ruim 90% van de zorgaanbieders in de regio Salland een contract hebben, kunt u naar een zorgverlener van uw keuze. Meer informatie over de basisverzekering.


 

 

Vijf aanvullende verzekeringen bij Salland Zorgverzekeringen


5 aanvullende pakketten


Het basispakket dekt maar een gedeelte van de zorgkosten. Wilt u extra zekerheid en ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie of acupunctuur? Kies dan voor een aanvullend pakket. Wij bieden maar liefst vijf soorten. Meer informatie over de aanvullende verzekeringen.


 

 

Drie tandartsverzekeringen bij Salland Zorgverzekeringen


3 tandverzekeringen


Een vergoeding van tandartskosten voor volwassenen is niet in het basispakket opgenomen.
Wilt u tandheelkundige zorg wel vergoed krijgen? Kies dan voor een tandverzekering. Deze kunt u los afsluiten, naast de basisverzekering. Kinderen (tot 18 jaar) krijgen tandartskosten wel vergoed vanuit de basisverzekering. Een beugel valt hier echter buiten. Voor een orthodontievergoeding van uw zoon of dochter kunt u een tandverzekering voor uzelf afsluiten. Uw kind is dan gratis meeverzekerd. Meer informatie over de tandartsverzekeringen.

 

 

Overstappen zorgverzekering 2019


Wilt u zich bij ons aansluiten? Wij heten u van harte welkom!
Het overstappen van zorgverzekering is eenvoudig en doorgaans mogelijk vanaf eind november tot en met 31 januari.
U kunt zelf uw huidige zorgverzekering opzeggen. Dit is mogelijk tot en met 31 december.
U heeft dan tot 1 februari de gelegenheid om bij ons een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze zal met terugwerkende kracht - per 1 januari - ingaan.

Wij kunnen de opzegging van uw huidige zorgverzekering uit handen nemen. Hiervoor dient u zich vóór 1 januari bij ons aan te melden.

 

OVERSTAPPEN ZORGVERZEKERING

 

 

Tussentijds kiezen voor Salland


Tussentijds kiezen voor Salland als uw nieuwe zorgverzekeraar is alleen mogelijk in bijzondere gevallen. Bijvoorbeeld als u:
 

  • Nieuw bent in Nederland en u een zorgverzekering nodig hebt.
  • U 18 jaar bent geworden en een eigen zorgverzekering moet afsluiten.
  • U gaat scheiden en een eigen zorgverzekering nodig heeft. Dit kan alleen als medeverzekerde.
  • Uw huidige zorgverzekeraar de polisvoorwaarden heeft aangepast in uw nadeel.
  • U tijdens het jaar van baan verandert en een overstap wenst te maken van uw huidige collectieve zorgverzekering naar de collectieve ziektekostenverzekering van Salland waarmee uw nieuwe werkgever afspraken heeft gemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op, wij helpen u graag.

 

CONTACT