Wijzigingen in de aanvullende en tandartsverzekeringen

Wij bekijken elk jaar ons aanvullende pakket en bepalen of wij hier wijzigingen in aanbrengen. De wijzigingen in de aanvullende verzekeringen 2018 zijn nog niet bekend.
Zodra wij meer informatie hebben over eventuele aanpassingen zullen wij dit kenbaar maken. Wilt u op de hoogte blijven van alle wijzigingen in de aanvullende- en tandartsverzekeringen?
Schrijft u zich dan in voor onze digitale nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Fysiotherapie en oefentherapie

Als u in 2017 geen fysio- of oefentherapiebehandelingen gebruikt, dan kunt u er een aantal meenemen naar 2018. Per aanvullende verzekering geldt een ander aantal. Let op: Heeft u een Gemeentepolis of de Salland PRO module via uw werkgever? Dan kunt u geen behandelingen meenemen naar het volgende jaar, omdat uw verzekering al extra behandelingen biedt.

Maagzuurremmers

U heeft nog steeds recht op maagzuurremmers, maar alleen als deze niet vallen onder de zelfzorggeneesmiddelen.

Anticonceptiemiddelen

In 2017 vergoeden wij geen pessarium of diafragma, omdat deze niet meer worden voorgeschreven als anticonceptiemiddel.

Hulpmiddelen

In 2017 vergoeden wij geen redressiehelmen, omdat deze niet voldoende doelmatig blijken te zijn.

Herstel en Balans

De vergoeding voor het groepsprogramma Herstel en Balans® komt te vervallen, omdat het niet meer bestaat.

Mondzorg

•    In 2017 geldt vanuit de basisverzekering een wettelijke eigen bijdrage voor gebitsprothesen op tandheelkundige implantaten. Vanuit onze tandartsverzekeringen kunt u maximaal € 275,- van deze eigen bijdrage vergoed krijgen.
•    In 2017 krijgt u een vergoeding voor mondzorg als gevolg van een ongeval. U heeft recht op vergoeding van maximaal twee ongevallen per jaar tot een maximum van € 10.000,- per ongeval.

Ooglidcorrectie

De vergoeding voor een ooglidcorrectie als gevolg van een ernstige beperking van uw gezichtsveld valt in 2017 onder de basisverzekering. In de aanvullende verzekeringen komt deze vergoeding dus te vervallen.