Basisverzekering fysiotherapie in 2018

Op dit moment heeft u, vanuit uw basisverzekering, recht op vergoedingen voor fysiotherapie.
Welke vergoedingen dit zijn, is afhankelijk van factoren als leeftijd en aandoening.

Maakt u op dit moment gebruik van vergoedingen voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering, en verwacht u hier in 2018 ook gebruik van te maken? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af of de vergoedingen vanuit de basisverzekering fysiotherapie in 2018 ongewijzigd zullen blijven.
Zodra dit bekend is, kunt u op deze pagina zien welke vergoeding u kunt krijgen.

Fysiotherapie vanuit de basisverzekering 2018

De regelgeving voor de basisverzekering fysiotherapie wordt jaarlijks vastgesteld door de Rijksoverheid. De zorgplannen worden bekend gemaakt op Prinsjesdag. De overheid stelt een lijst samen van (chronische) aandoeningen, waarvan de behandeling door de fysiotherapeut wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Ook geeft de overheid aan hoeveel en welke behandelsessies vergoed worden.

Op dit moment is nog niet bekend welke (chronische) aandoeningen onder de vergoeding uit de basisverzekering 2018 vallen.

Fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering 2018

Wilt u niet voor verrassingen komen te staan of onnodige kosten maken?
Dan is het mogelijk om u in 2018 voor oefentherapie en/of fysiotherapie aanvullend te verzekeren. Bij Salland kunt u de fysiotherapieverzekering kiezen die bij u past. Op dit moment is nog niet bekend welke vergoeding onze aanvullende verzekeringen kennen. De vergoeding uit de aanvullende pakketten van 2017 ziet u hieronder.
 


Om te zorgen voor goede zorg en lage tarieven maken wij afspraken met een groot aantal zorgverleners, ook bij u in de buurt. Kiest u voor een zorgverlener waarmee nog geen afspraken zijn gemaakt? Dan gelden er maximumtarieven voor fysiotherapie. Zijn de tarieven voor niet gecontracteerde zorg voor fysiotherapie hoger dan onze maximumtarieven? Dan is het verschil voor uw eigen rekening.

Wilt u meer informatie over onze verzekeringen of wilt u op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen? Contact met ons opnemen is eenvoudig. Onze medewerkers helpen u graag.