• Home
  • Zorgverzekering alternatieve geneeswijzen

Zorgverzekering alternatieve geneeswijzen

Maakt u gebruik van homeopathie of acupunctuur, bijvoorbeeld als aanvulling op reguliere medische zorg? Dan kan de zorgverzekering alternatieve geneeswijzen geschikt zijn. Vanuit de basisverzekering worden alternatieve behandelingen of therapieën niet vergoed. Onze aanvullende verzekeringen Plus en Top bieden wel vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen, ook in 2018. 


Deze pagina bevat slechts een verkorte weergave van de vergoedingen. Raadpleeg altijd onze verzekeringsvoorwaarden (pdf).
 

Zorgverzekering Vergoeding 2018
Basisverzekering geen

 

Aanvullende verzekering Vergoeding 2018
Start geen
Compact geen
Extra geen
Plus maximaal €40,- per behandeling tot maximaal €350,- per kalenderjaar*
Top maximaal €40,- per behandeling tot maximaal €500,- per kalenderjaar*

Alternatieve geneeswijzen, behandelingen en therapieën

De meest bekende vormen van behandelingen en therapieën zijn in de zorgverzekering alternatieve geneeswijzen opgenomen; denk hierbij aan:
 

  • Gestalttherapie en acupunctuur;
  • Antroposofie en haptotherapie;
  • Homeopathie en natuurgeneeswijzen;
  • Chiropractie en neurofeedback;
  • Orthomanuele geneeskunde en osteopathie.

U komt in aanmerking voor vergoeding wanneer de aanbieder van de alternatieve behandeling voldoet aan de voorwaarden van de Lijst Alternatieve Zorgaanbieders.

Vermeld op uw declaratie ook de beroepsvereniging waar uw alternatieve zorgaanbieder bij aangesloten is, evenals een overzicht van het aantal behandelingen per dag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de Zorgadvieslijn, (0570) 68 74 70.

Samen zorgen voor een gezonde levensstijl

Bij ons staat uw geestelijke en lichamelijke gezondheid voorop. Daarom geniet u niet alleen van een aantrekkelijke zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen, ook kunt u gebruikmaken van diverse voordelen. Wat dacht u van flinke korting op uw eerstvolgende saunabezoek, een maaltijdbox of een sportabonnement? Wij bieden u leuke aanbiedingen op het gebied van bewegen, ontspannen, preventie en hulpmiddelen. Bekijk uw Salland klantvoordeel!