• Home
  • Goed verzekerd met onze zorgverzekering voor een 18-jarige

Zorgverzekering 18-jarige

In Nederland moet iedereen verplicht een zorgverzekering afsluiten. Op het moment dat u 18 jaar wordt, krijgt u er dus een hele verantwoordelijkheid bij. Want kiest u alleen voor een basisverzekering of wilt u meer vergoedingen en kiest u voor een aanvullende verzekering? Bij Salland maakt het niets uit. Wij hebben namelijk een geschikte zorgverzekering voor elke 18-jarige en ouder.

Wat verandert er als u 18 bent?

Kinderen worden gratis meeverzekerd met de ouders. Ook bij Salland zijn er genoeg gezinnen die een gezamenlijke polis hebben. Maar als u 18 jaar bent, dan bent u voor de wet volwassen. Dat betekent dat u zelf moet gaan beslissen waar én waarvoor u verzekerd wilt zijn. Het is verstandig om hier al vóór uw verjaardag over na te denken. Uiterlijk een maand nadat u 18 jaar bent geworden, moet alles namelijk geregeld zijn. U kunt op de polis van uw ouders blijven staan, of kiezen voor een eigen zorgverzekering.

Stel uw eigen zorgverzekering samen

De basisverzekering
Een zorgverzekering voor een 18-jarige bestaat minimaal uit een basisverzekering. Hiermee wordt de standaard zorg vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de huisarts of een behandeling in het ziekenhuis. Als u weinig gebruikmaakt van zorg is een basisverzekering misschien al voldoende. Meer informatie over de basisverzekering.

Aanvullende verzekeringen
De behoefte aan specifieke zorg komt vaak onverwacht. Met een aanvullende zorgverzekering bent u daarop voorbereid. Dit biedt extra zekerheid en u hoeft zich geen zorgen te maken wanneer u ineens wordt doorverwezen naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Meer informatie over onze vier aanvullende verzekeringen.

Tandartsverzekeringen
Tandartskosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u wel in aanmerking komen voor een vergoeding, bijvoorbeeld voor het vullen van gaatjes of periodieke controles, kies dan voor een tandartsverzekering. Deze sluit u af bovenop de basisverzekering. Meer informatie over de drie tandartsverzekeringen.

Zorgverzekeraar Salland staat garant voor kwaliteit, service en voor ruime vergoedingen. Spreekt dit u aan? Dan hopen wij u binnenkort te mogen verwelkomen!