Veelgestelde vragen

PGB verantwoorden
Bekijk hieronder enkele veelgestelde vragen over het verantwoorden van een persoonsgebonden budget (PGB). Staat uw vraag er niet tussen? Lees dan onze informatiepagina over PGB verantwoording of neem contact met ons op.

 

Heeft uw vraag betrekking op het PGB trekkingsrecht? Kijk dan bij de veelgestelde vragen over het PGB trekkingsrecht.

Maak hieronder uw keuze:

Nee. Per 1 april 2015 kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de applicatie Mijn PGB Portaal van het zorgkantoor, in verband met de invoering van Trekkingsrechten. Mocht u nog een verantwoording 2014 in willen dienen dan kunt u contact opnemen met de afdeling PGB van het zorgkantoor via telefoonnummer 0570 - 68 74 51. Als wordt afgesproken dat u alsnog mag verantwoorden, dan kunt u gebruik maken van dit verantwoordingsformulier (pdf).

Heeft u in 2014 uw zorgverleners zelf uitbetaald? Dan moet u naast uw verantwoordingsformulier ook het 'Formulier Opgaaf uitbetaald bedrag uit een PGB' naar het zorgkantoor sturen.

Kosten die over 2014 gaan, maar die dit jaar pas door u zijn betaald aan uw zorgverlener, moet u verantwoorden bij het jaar 2014! Houdt u daarbij wel rekening met het feit dat u uiterlijk 11 februari 2015 uw verantwoording over het jaar 2014 bij het zorgkantoor moet hebben ingediend.

 

Heeft u uw verantwoordingsformulier te laat ingediend bij het zorgkantoor? Dan nemen wij het formulier niet meer in behandeling. U heeft dan wel zorg ingekocht en de zorgverlener(s) betaald, maar die betalingen worden dan niet meegenomen bij de subsidievaststelling. Ook het vorderingsbedrag dat voortkomt uit die subsidievaststelling wordt bij u gefactureerd.

In dat geval sturen wij een factuur van het PGB dat u niet besteed heeft.

 

Heeft u uw verantwoordingsformulier te laat ingediend bij het zorgkantoor? Dan nemen wij het formulier niet meer in behandeling. U heeft dan wel zorg ingekocht en de zorgverlener(s) betaald, maar die betalingen worden dan niet meegenomen bij de subsidievaststelling. Ook het vorderingsbedrag dat voortkomt uit die subsidievaststelling wordt bij u gefactureerd.


Let op: Het is mogelijk dat er een vordering over een ouder jaar is ontstaan, omdat u toen ook minder aan zorg heeft ingekocht. Als wij dat vorderingsbedrag niet in 2014 hebben kunnen verrekenen, wordt het alsnog bij u gefactureerd.

Nee. U hoeft geen verantwoordingen meer aan het zorgkantoor toe te sturen.

 

Meer informatie over het trekkingsrecht.