Danique Husken, medewerker P&O Thermen Bussloo:

 

“Het is een voordeel dat Salland Zorgverzekeringen regionaal opereert”

 

Thermen Bussloo is één van de mooiste, grootste en meest exclusieve sauna-, beauty- en wellnessresorts van Nederland, gelegen aan het prachtige meer van Bussloo (vlakbij Apeldoorn op de Veluwe). Ook kunnen gasten luxueus overnachten in het naastgelegen Hotel Thermen Bussloo. Sinds 2006 biedt Thermen Bussloo haar medewerkers een collectieve zorgverzekering aan: “De korting is aantrekkelijk voor onze medewerkers. En partners en thuiswonende kinderen profiteren ook van de korting”, aldus Danique Husken, medewerker P&O Thermen Bussloo.

 

Bij Thermen Bussloo werken circa 300 mensen, grotendeels op parttime basis: “Alleen de medewerkers met een volledig contract kunnen meedoen met de collectiviteit met Salland Zorgverzekeringen. Op dit moment zijn dat er circa 15, waaronder ikzelf!”, legt Danique Husken uit. Zij was destijds niet betrokken bij het selectietraject dat uiteindelijk tot de keuze voor Salland Zorgverzekeringen leidde omdat zij toen nog niet bij Thermen Bussloo werkte: “Wel zag ik al snel in de praktijk dat de keuze voor Salland een goede is, er zijn eigenlijk nooit problemen.”

Uitgebreide voorlichting

Als Thermen Bussloo een nieuwe medewerker aanneemt, vertelt het bedrijf in een arbeidsvoorwaardengesprek uiteraard ook over de mogelijkheid voor de nieuwe medewerker om aan deze collectieve zorgverzekering mee te doen: “Voordelen die we dan altijd noemen, zijn de aantrekkelijke kortingen die door de collectiviteit gelden én dat ook de inwonenden van de deelnemende medewerker meeverzekerd kunnen worden. Eveneens voegen we een brochure over de collectieve zorgverzekering bij het nieuwe arbeidscontract. We promoten het dus goed. Uiteindelijk is het de keuze van de werknemers zelf om hiervoor te kiezen, de bal ligt vervolgens bij hen.”

 

“De aantrekkelijke collectiviteitskorting loopt op naarmate er meer medewerkers meedoen.”

Op tijd bijpraten

Alle administratieve handelingen, zoals het verwerken van declaraties en het beantwoorden van vragen van de verzekerden verlopen rechtstreeks met Salland Zorgverzekeringen, daar hoeft Thermen Bussloo geen tijd en energie in te steken: “Eén tot twee keer per jaar lopen we alle zaken door met de accountmanager van Salland Zorgverzekeringen. Bijvoorbeeld eventuele nieuwe wetgeving die van belang is, komt dan aan de orde. Eveneens bespreken we de eventueel te vernieuwen collectiviteitskorting die we vervolgens onze medewerkers kunnen aanbieden. We hebben de afspraak gemaakt dat als het aantal van op dit moment 15 deelnemers boven de 35 komt, dat we dan opnieuw de geboden korting gaan bekijken. Een interessant vooruitzicht. Omdat ik zelf ook verzekerd ben via deze collectieve zorgverzekering ervaar ik dat ik op mijn huisadres alle informatie ontvang vanuit Salland Zorgverzekeringen die voor mij van belang is”, geeft Danique Husken aan.

Aantrekkelijke regionale activiteiten

Het is een voordeel dat Salland Zorgverzekeringen regionaal opereert, vindt Danique: ”We hebben bij Thermen Bussloo heel veel mensen uit de regio werken. Salland Zorgverzekeringen organiseert regelmatig evenementen hier in de buurt. Wij hebben onlangs vanuit Thermen Bussloo bijvoorbeeld meegedaan aan de 9e editie van de Salland Zorgverzekeringen IJsselloop in Deventer. Leuk om samen te doen en via de promotie van Salland Zorgverzekeringen hebben we veel collega’s kunnen aansporen om mee te doen”, besluit Danique Husken.