Alfons Weijn, hoofd salarisadministratie Koninklijke Auping bv:

 

“We zijn zeer tevreden over de collectiviteit met Salland Zorgverzekeringen”

 

Koninklijke Auping in Deventer maakt gebruik van de collectieve ziektekostenverzekering van Salland Zorgverzekeringen. Alfons Weijn is hoofd salarisadministratie van Koninklijke Auping bv. Vanuit zijn functie maakt de zorgverzekering deel uit van zijn verantwoordelijkheden: “Deze verzekering biedt onze medewerkers veel gemak en financieel voordeel. Niet voor niets maakt 80% van de collega’s er gebruik van.”

Koninklijke Auping bv

Koninklijke Auping bv is de grootste zelfstandige beddenproducent van Nederland. Het bedrijf begon 125 jaar geleden in de smederij van Johannes Auping in Deventer met de ontwikkeling van de beroemde spiraalbodem. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij, gevolgd door bedtextiel, kasten en accessoires. Naast het hoofdkantoor in Deventer heeft Auping eigen vestigingen in Antwerpen en Kopenhagen. In andere landen en werelddelen zijn de Auping bedden en matrassen te koop via distributeurs en showrooms. In 1998 werd het bijzondere predikaat “Koninklijk” verleend.

Collectiviteit als aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde

Op 1 januari 2006 werd de nieuwe Zorgverzekeringswet van toepassing. Alfons Weijn: “Sinds dat moment maken onze medewerkers gebruik van de collectiviteit voor hun ziektekosten. Waarom we voor collectiviteit hebben gekozen? We zien deze zorgverzekering als een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde voor onze medewerkers. Daarbij is het van belang voor onze werknemers dat zij een zo voordelig mogelijke premie betalen met tegelijkertijd zo hoog mogelijke vergoedingen. Dat krijgen we, in onze beleving, met de collectieve zorgverzekering van Salland Zorgverzekeringen.” Overigens stipt Alfons Weijn aan dat het in 2006 best een klus was om de hele administratie bij Auping op deze zorgcollectiviteit in te regelen: “Maar dat was, mede door de inzet van Salland Zorgverzekeringen, al snel rimpelloos geregeld.”

 

“De afwikkeling van declaraties is snel en correct.”

Regionale kracht                                                                                                             

“We hebben gekozen voor Salland Zorgverzekeringen omdat zij een regionale zorgverzekeraar zijn. Ze hebben hun directe lijnen in de regio met de zorgverleners van onze werknemers. Dit biedt een groot gemak voor onze werknemers. De afwikkeling van declaraties is snel en correct, is onze ervaring. Uiteraard benadruk ik dat bij de keuze voor Salland Zorgverzekeringen zeker ook de aantrekkelijke collectiviteitskorting die aangeboden werd meespeelde. Al met al waren en zijn we dik tevreden”, aldus Alfons Weijn. Overigens, naast Salland Zorgverzekeringen kunnen de medewerkers van Auping ook kiezen voor een collectieve zorgverzekering van een tweede zorgverzekeraar. Alfons Weijn: “We zien dat circa 80% van de medewerkers toch kiest voor de collectieve zorgverzekering van Salland Zorgverzekeringen.”

Helder overleg

Eén keer per jaar, zo omstreeks oktober, november, is er overleg tussen Auping en Salland Zorgverzekeringen: “De noviteiten voor volgend jaar worden dan vastgesteld, evenals premies en eventuele kortingen. Ook worden we bijgepraat over eventueel nieuwe wetgeving. De lijnen zijn helder en open en het overleg is transparant”, geeft Alfons Weijn aan.