Hans Eeftink, Hoofd Salaris Administratie van Aebi Schmidt Nederland BV:

 

“De samenwerking met Salland Zorgverzekeringen verloopt rimpelloos”

 

De 243 Nederlandse medewerkers van Aebi Schmidt Nederland BV kunnen kiezen voor deelname aan de collectiviteit van Salland Zorgverzekeringen. Hans Eeftink, Hoofd Salaris Administratie van Aebi Schmidt Nederland BV: “Alle contacten en informatiestromen lopen via de deelnemende medewerkers rechtstreeks met Salland Zorgverzekeringen. We hebben er eigenlijk helemaal geen omkijken naar.”

 

Aebi Schmidt Nederland BV is onderdeel van de internationale Aebi Schmidt Groep, met de holding gevestigd in Zwitserland. Dit bedrijf is met circa 1.300 medewerkers wereldwijd leverancier van een uitgebreid pakket op het gebied van gladheidbestrijding, sneeuwruimen, straatreiniging en tuin- en parktechniek. Aebi Schmidt Nederland is op Hollandse bodem marktleider.

Veel aandacht voor medewerkers

Hans Eeftink: “In Holten ontwikkelen en produceren wij het gladheidbestrijdingsmaterieel voor de wereldwijde markt. Daarnaast bewerkt onze verkoop- en service-organisatie de Nederlandse markt met alle producten en diensten uit de groep. Binnen onze organisatie besteden wij veel aandacht aan de ontwikkeling van de medewerkers en worden eigen initiatieven gewaardeerd. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers met plezier hun werk uitvoeren en dat er positief over ons gesproken wordt. De werksfeer kenmerkt zich dan ook als mensgericht, sociaal en informeel. Dat proberen wij eveneens te stimuleren door aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Eén daarvan is de collectieve zorgverzekering van Salland Zorgverzekeringen waar onze medewerkers op vrijwillige basis gebruik van kunnen maken.”

Geen omkijken naar 

Inmiddels heeft Aebi Schmidt al tien jaar een collectieve zorgverzekering lopen bij Salland Zorgverzekeringen. Hans Eeftink: “We wilden iets extra’s doen voor de medewerkers. De korting die geboden wordt op de premie op basis van de collectiviteit is altijd interessant voor onze medewerkers. We hebben ons destijds ook bij een andere zorgverzekeraar georiënteerd en uiteindelijk gekozen voor Salland Zorgverzekeringen. Alle contacten en informatiestromen lopen via de medewerker rechtstreeks met [PR1] Salland Zorgverzekeringen. Zo hebben wij er het minste omkijken naar. We merken er in de praktijk weinig van, wat betekent dat alles gladjes verloopt. Het enige wat wij doen, is via het salaris van de medewerkers die meedoen met het collectief de zorgpremie innen.”

Op de hoogte

“Eén keer per jaar praten we bij met de adviseur van Salland Zorgverzekeringen, geeft Hans Eeftink aan: “Dan zijn we weer helemaal op de hoogte van alle nieuwe regels en richtlijnen. Ook bespreken we de eventuele nieuwe collectiviteitskorting. We hebben veel medewerkers uit bijvoorbeeld Holten, Bathmen en Deventer, mensen uit de regio dus. Zij waarderen het dat Salland Zorgverzekeringen zich profileert als regionale zorgverzekeraar, dat geeft toch een extra dimensie aan de samenwerking.”