Salland hoofdsponsor zwem4daagse

Wandel jij met ons mee?

Schrijf je nu in

De Wandelbond Nederland aan het woord

Wandelend fit worden. Beleef het!

 

Iedereen wil fit blijven. En we weten allemaal dat bewegen gezond is. Toch is de gang naar de sportschool soms groot. Of u kunt door een blessure niet meer uw favoriete sport beoefenen.

 

Wist u dat wandelen een gezonde én aantrekkelijke sport is? Sport? Jazeker! Door te wandelen levert u een inspanning die goed is voor lichaam en geest. Verschillende onderzoeken tonen aan dat juist laagintensieve sporten zoals wandelen zeer gezond zijn.

 

Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO), ook wel bekend als de Wandelbond, behartigt de belangen van wandelaars en wandelverenigingen. De 650 bij ons aangesloten verenigingen organiseren samen maar liefst 1.000 wandelevenementen per jaar. Dat is ruim 100.000 kilometer genieten met voor ieder wat wils. Kleine dagtochten, maar ook grote meerdaagse evenementen zoals de Sallandse Wandelvierdaagse. Daar merkt u meteen dat wandelen absoluut niet saai is!

Goed voorbereid van start!

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Daarom riep de KNBLO WandelFit in het leven: het platform voor wandelactiviteiten onder (professionele) begeleiding. Op www.wandelfit.nl vindt u informatie over uitgebalanceerde voorbereidingsprogramma’s, waaronder ook SW4D Fit. Goed voorbereid kunt u pas echt genieten van wat er onderweg allemaal te beleven valt.

Lid worden?

Wilt u nog meer beleving aan wandelen toevoegen? Sluit u dan aan bij KNBLO-NL en kies het abonnement dat bij u past. Zo kunt u regelmatig het Wandelsportmagazine ontvangen of kiezen voor wandelvoordeel. Op www.wandel.nl/lid-worden leest u meer en kunt u zich direct aanmelden. Lid worden kan al vanaf €4,75 voor de rest van het jaar!

 

Pas wel op! Als het wandelvirus u eenmaal gegrepen heeft, laat het niet meer los!


Fotograaf: Sharon Willems