Salland hoofdsponsor zwem4daagse

Wandel jij met ons mee?

Schrijf je nu in

Met een goede voorbereiding fit aan de start!

Het wandelen van de Sallandse Wandelvierdaagse vereist een goede voorbereiding. Het is zeer verstandig om uw wandelconditie  systematisch op te bouwen zodat uw lichaam aan deze inspanning kan wennen. Hierdoor voorkomt u blessures en wandelt u een stuk plezieriger.

 

Bent u net begonnen met wandelen, dan raden wij u sterk aan om mee te doe aan het SW4D Fit! trainingsprogramma of volg het trainingsschema. Voor info www.sw4d.nl/sw4d-fit.

Luister naar uw lichaam

Luister goed naar uw lichaam en neem  indien nodig  een stapje terug. Als u twijfelt over uw gezondheid en/of lichamelijke conditie, raadpleeg dan eerst een arts!

Warming up

Ga altijd langzaam van start met een wandeltocht, zodat uw spieren rustig warm kunnen worden.

Voeding

Het is belangrijk dat u voldoende eet zodat u over genoeg 'brandstof' beschikt om de tocht op een prettige manier uit te lopen. Vergeet ook niet om voldoende te drinken. Neem water mee en drink regelmatig.

Wandel in een gevarieerd tempo

Wanneer u uw conditie wilt verbeteren, wandel dan geregeld een stuk in een sneller tempo en neem daarna uw normale tempo weer aan. Doet u dit vaker, dan zult u zien dat uw normale tempo omhoog gaat. Muziek kan helpen bij het bepalen van het wandeltempo.

Samen wandelen

Samen met een ander lopen kan erg gezellig zijn. Laat u echter niet verleiden om mee te gaan met een te hoog tempo. U heeft daardoor kans blessures op te lopen.
 

samen wandelen bij de sallandse wandelvierdaagse

Gevarieerde routes

Varieer bij het lopen van trainingstochten. Wissel verharde en onverharde wegen af, kies afwisselend voor vlakke en heuvelachtige omgeving. Slingerende wegen bieden ook afwisseling, aan lange rechte stukken lijkt soms geen einde te komen. Loop ook onder verschillende weersomstandigheden.

Maak een planning: Salland.wandelweb.nl

Train wekelijks en zet in uw agenda welke afstand u heeft gelopen. Zo kunt u zien of u al voldoende trainingskilometers heeft gelopen. Gebruik salland.wandelweb.nl.  Hier vindt u 17 gevarieerde routes van 8 - 24 kilometer, die u  gratis kunt printen of openen op uw mobiel of GPS-apparaat.