Salland hoofdsponsor zwem4daagse

Wandel jij met ons mee?

Schrijf je nu in

Podoloog Han Nobach aan het woord

Voeten zijn de basis van ons gestel, letterlijk en figuurlijk. Als je nagaat wat die twee voeten te verduren hebben, zouden we ze best eens wat meer mogen vertroetelen. Bijvoorbeeld met een perfect passende schoen, eventueel met een op maat gemaakte inlegzool.

Iedere voet is uniek

Medisch gezien zijn onze voeten slechts een paar botjes, maar ze moeten wel dagelijks ons gewicht dragen. En dan worden ze soms ook nog in knellende schoenen gestopt of in die afgetrapte gympen waar we zo fijn op lopen. Als we wisten wat dat met ons lichaam doet, zouden we wel twee keer nadenken voor we onze voeten weer in onze schoenen steken.

Kennis van voeten en schoenen

Han Nobach weet niet alleen alles van voeten, maar ook van houdingsklachten die daarmee samenhangen. Hij is een van de weinige podologen in deze regio die hierin gespecialiseerd is. Vanuit de praktijkruimte bij Nobach Schoenen wordt de voet onderzocht. Aan de hand van een voetafdruk wordt meestal duidelijk zichtbaar wat de oorzaak van klachten is. De meeste klachten kunnen verholpen worden met een ondersteunende zool die de pijnlijke plekken ontlast, gewrichten corrigeert of juist ondersteunt. Over het algemeen is na 8 weken een groot deel van de klachten verdwenen.

Wandelen op goede schoenen

Niet alleen gewone schoenen, maar zeker ook wandelschoenen moeten comfortabel zitten. Neem daarom je oude wandelschoenen mee wanneer je nieuwe gaat kopen. Daaruit valt namelijk veel af te lezen zoals slijtage, wegzakken, breedte, lengte en de mate van uitlopen. En laat je helpen door iemand met een uitgebreide opleiding op het gebied van podologie. Zij kunnen je het beste adviseren.